Civitanova finalist, 5e duel voor Modena

VoV, 26-04-2019. 6:21 uur. Bij de mannen in Italië heeft zich Civitanova geplaatst voor de finale. Zij wonnen gisteravond hun derde partij in de vierde wedstrijd tegen Trentino van Maarten van Garderen, die overigens met 2 invalbeurten genoegen moest nemen. Civitanova was via 2-3 en 3-1 winst en een 3-2 nederlaag in de laatste partij op een 2-1 voorsprong in wedstrijden gekomen.

Gisteren plaatsten ze zich met een 3-0 zege voor de eindstrijd. Twee sets waren ze de duidelijk bovenliggende partij (25-21 en 25-19), in de derde duurde het tot 31-29 voordat de beslissing was gevallen. Voor 4.000 toeschouwers waren Sokolov en Juantorena de meest scorende spelers, Ze maakten allebei 16 punten voor Civitanova, dat overigens ook nog op 18 mei in Berlijn in de finale van de Champions League staat. Met Zenit Kazan als tegenstander.

De andere halve finale tussen Modena en Perugia krijgt nog een vervolg met een vijfde wedstrijd, waarbij Perugia dan thuisvoordeel heeft. Voor 5.000 toeschouwers trok Modena gisteravond de stand gelijk via een 3-0 zege. Wessel Keemink had in de tweede set een invalbeurt bij Modena, Luuc van der Ent en Sjoerd Hoogendoorn (Perugia) kwamen niet in actie.

In de openingsset was Modena na 16-14 en 21-17 met 25-19, dit ondanks 11 weggegeven punten, de sterkere ploeg. De eigen score van 17 om 8 punten in deze set werkten de hoge foutenlast weg.  Modena liep na 18-18 in de tweede set uit naar 22-19, zag Perugia bij 22-21 weer aansluiten en kon op de side out de 25-23 zege binnenhalen. En in de derde set was al vlot duidelijk dat de thuisploeg aan het langste eind zou trekken. De 12-7, 16-9 en 20-12 tussenstanden voorspelden weinig goeds voor Perugia, dat met 25-17 de derde setnederlaag op rij incasseerde.

Beide teams staan op zondag 28 april weer tegenover elkaar. De twee voorgaande keren in deze reeks won Perugia thuis met 3-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Civitanova.