Civitanova maakt gelijk vs Perugia.

VoV, 06-05-2019. 6:32 uur. In de tweede play off wedstrijd bij de mannen in Italiƫ heeft Civitanova de 3-0 uitnederlaag bij Perugia met een 3-1 thuiszege weten weg te werken. Na twee duels is de stand nu 1-1. Op 8 mei heeft Perugia weer thuisvoordeel bij de derde ontmoeting.

Civitanova bouwde in de eerste set de 16-13 voorsprong uit naar 21-16 en was met 25-19 het eerst bij de finish. In set twee waren de rollen omgedraaid en kon Perugia een 10-16 voorsprong nemen. Bij 19-21 had Civitanova het verschil bijna van het scorebord gespeeld, maar bijna bleef bijna, met 22-25 pakte Perugia de zege en de 1-1 stand in sets.

In de derde en vierde set maakte Civitanova de winst perfect. Eerst met 25-22, na een 14-16 en 20-21 achterstand en in de vierde set met 25-19. Ook daar waren de verschillen (16-14, 21-18) niet groot.

Bij Civitanova werd Yoandi Leal met 20 punten topscorer, Perugia had in Leon hun topscorer met 21 punten. Sjoerd Hoogendoorn speelde niet. een dozijn blokpunten en een dozijn aces van Civitanova stonden tegenover 7 punten op elk van deze onderdelen van Perugia. Ook aanvallend hadden ze voordeel (46 om 40 punten), maar ze hadden wel een hogere foutenlast (31 om 27). Totaal 38 foutserves hadden daar een fors aandeel in.