Vizier op volleybal

 

CL: Daalderop niet, de Kruijf wel naar laatste acht

VoV, 16-02-2022. 5:44 uur. Gisteravond werden in alle vijf poules van de Champions League bij de dames de laatste wedstrijden gespeeld en viel de beslissing welke teams er als poulewinnaar en welke teams er als beste nummers twee doorgingen naar de kwartfinale, de ronde van de laatste acht.

Conegliano is titelverdediger en zij bleven in poule E ongeslagen (18 punten uit 6 duels). De ploeg van de Kruijf verloor geen enkele set, dus ook gisteravond tegen Chemik Police niet. Met 25-19, 25-22 en nogmaals 25-22 pakten ze de 3-0 zege. De Kruijf speelde niet, Egonu werd MVP, ze maakte 24 punten.

In poule C ging de strijd tussen Novara en Dinamo Moskou om de poulewinst. En die strijd werd door de ploeg van Nika Daalderop met 0-3 verloren. Via de setstanden 19-25, 22-25 en nogmaals 22-25.

In de openingsset moest Novara na 0-3 al in de achtervolging, een enkele keer kwamen ze op één puntje afstand maar nooit ernaast, laat staan er voorbij. De 15-20 werd 19-25. In set twee ging het tot 12-12 gelijk op, daarna nam Moskou afstand (13-16) en bleef het voordelige verschil tot 22-25 vasthouden. In de finale van de derde set pakte Moskou na 21-21 de setwinst en het ticket voor de kwartfinale.

Ebrar Karakurt scoorde 22 keer voor Novara, Goncharova 16 keer voor Moskou en zij werd tot MVP gekozen. Daalderop maakte er 5. Novara ging door de foutenlast ten onder (26 om 9), hun eigen score was beter dan die van Moskou (54 om 49)

Novara eindigde met Monza (poule B) en Chemik Police (poule E) als tweede op 12 punten. Monza had met 14 om 6 sets het beste set gemiddelde en ging door naar de laatste acht, voor Novara waren de druiven zuur, koploper tot de laatste wedstrijd en dan toch niet doorgaan. Hun set gemiddelde was 13 om 6. Van Chemik Police was het 12 om 7.

Poule A: Rzeszow had zich na vijf wedstrijden reeds verzekerd van een plaatsje in de kwartfinale. Zij verloren gisteren met 0-3 van Kaliningrad, dat tweede werd met 13 punten en daarmee als een van de beste drie nummers twee ook doorging.

Pool B: VakifBank behaalde de maximale score van 18 punten in de poulefase en werd eerste, Monza was met 12 punten de ploeg die als de beste nummer drie van de nummers twee doorging.

Poule D: Fenerbahce Istanbul was na Conegliano en VakifBank de derde ploeg die in de poulefase ongeslagen bleef. Zij sloten af met 17 punten. Door de 3-0 zege van Dinamo Kazan op Plovdiv kwam de Russische ploeg op 13 punten, waarmee zij als een van de drie beste nummers twee ook doorgingen naar de volgende ronde. .

Voor de achtste finale plaatsten zich dus:

  • Poule A: Rzeszow en Kaliningrad.
  • Poule B: VakifBank en Monza
  • Poule C: Dinamo Moskou
  • Poule D: Fenerbahce en Dinamo Kazan
  • Poule E: Conegliano.

Drie teams uit Rusland, twee uit Turkije, twee uit Italië en één uit Polen gaan onder elkaar uitmaken wie de opvolger wordt van Conegliano. Aanstaande vrijdag is de loting voor de achtste finale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.