CEV Cup: Geen halve finale voor team Tessa Polder

VoV, 16-2-2022. 5:48 uur.  Le Cannet van Tessa Polder, koploper in Frankrijk, had de uitwedstrijd tegen Alba Blaj met 3-0 verloren en stond voor de lastige taak om thuis met eenzelfde score of 3-1 te winnen om minimaal een golden set af te dwingen en zo de kansen op de halve finale in eigen hand te houden. Die kansen waren na twee sets voorbij, bij 0-2 had Alba Blaj het ticket voor de laatste vier op zak.

In de openingsset kwam Le Cannet bij 24-22 op setpoint. De set kantelde echter bij 24-24 naar Alba Blaj dat met 25-27 aan het langste eind trok. In set twee namen de gasten al vlot een grote voorsprong (6-12) en leverden daar niets meer op in. Via 10-16 en 15-22 werd de tweede set met 16-25 gewonnen en daarmee was dus ook duidelijk wie er doorging naar de laatste vier.

Van de sets om des keizers baard gingen er vervolgens twee naar de thuisploeg. Via 25-22 en 25-17 kwamen ze op 2-2 in sets, Alba Blaj sloot de vijfde set met 12-15 winst af.

Het voordeel in totalen voor Le Cannet op de eigen score (plus 4) werd door de foutenlast tenietgedaan (+9). Tessa Polder scoorde 4 keer.