MTV Stuttgart blijft ongeslagen

VoV, 16-02-202. 5:58 uur. In de Bundesliga werd gisteravond de wedstrijd MTV Stuttgart vs. NawaRo Straubing gespeeld. De strijd tussen de koploper en de nummer voorlaatst, waar aan beide kanten van het net, en ook langs de zijlijn, de nodige Nederlandse inbreng was. Beide teams hadden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar gestaan (competitie en beker), beide keren had Stuttgart met 3-1 gewonnen. En de verwachting was dat het dit keer niet anders zou gaan, al is het team van trainer/ coach Bart Jan van der Mark ondanks hun lage positie op de ranglijst, niet te onderschatten.

Stuttgart won met 3-0 (17, 16, 21) en had eigenlijk de hele wedstrijd het heft stevig in handen, op de beginfase in de eerste en tweede set na. In de openingsset kon Straubing tot 14-13 goed meekomen., daarna maakte de serie naar 18-13 het verschil naar de winst. Op 20-16 volgde nog een serie, waarna met 25-17 werd afgesloten.

In set twee haalde Straubing een 6-0 achterstand in tot 10-8, de demarrage van de thuisploeg naar 20-10 konden de gasten nog tot 21-15 inlopen, waarna Stuttgart naar 25-16 uitliep voor de 2-0 stand.

In de derde set leek de strijd bij 19-9 snel ten einde. Straubing verweerde zich echter dapper en kwam nog terug naar 19-15 en 23-21 voordat ze met 25-21 aan het kortste eind trokken.

Bij Straubing stonden Puck Hoogers en Anna Mebus twee sets in de basis. Puck Hoogers scoorde 12 keer (42% score in de aanval). Anna Mebus kon geen puntje meepakken.

Juliƫt Lohuis maakte 8 punten. Via een 60% score in de aanval, 3 blokpunten en 2 aces. Met 19 totaal opslagen zorgde ze voor een paar mooie series. Hester Jasper stond twee sets in de basis en scoorde 5 keer (29% score in de aanval) en Eline Timmerman had in de eerste set een invalbeurt en begon in de derde in de basis. Ze maakte 4 punten (100% aanvallende score). Met een 47 om 41 eigen score en een 13 om 28 foutenlast kwam de 3-0 tot stand.

Stuttgart komt op 16-46, Straubing blijft op 5 punten staan. Uit 15 wedstridjen.