CL: Dikke winst voor team de Kruijf

VoV, 07-02-2020. 5:28 uur. Gistermiddag en -avond werden er nog drie wedstrijden in de Champions League bij de dames gespeeld. Om 15:00 uur in poule E Ekaterinburg vs. Dinamo Moskou, een Russisch onderonsje. Om 17:00 uur in poule A Fenerbahce vs. Eczacibasi Vitra, een Turks onderonsje en om 19:00 uur in poule D Vasas Budapest vs. Conegliano, dat met de beste wil van de wereld geen onderonsje genoemd kon worden.

Poule A, Fenerbahce vs. Eczacibasi Vitra met in beide selecties een aantal Europese -/ wereldsterren was in de Turkse competitie in 3-2 voor Fenerbahce geëindigd. De return staat voor 15-02 gepland. De heenwedstrijd in de Champions League had Eczacibasi met 3-2 gewonnen.

Eczacibasi begon sterk en liep uit naar 1-5, bij 11-11 was het weer gelijk en dat bleef tot aan 21-21 zo met dan weer een puntje meer voor de een en dan weer voor de ander. Twee uitgeslagen aanvallen van Robinson maakten 21-24, Eczacibasi won met 22-25. De tweede set ging naar Fenerbahce, via 7-7, 14-8 en 21-12 was het met 25-16 een hele duidelijke zaak.

Set drie ging weer net als de eerste set lang gelijk op. Fenerbahce sloeg zich na 19-19 via Eda Erdem naar 21-19. Zij blokkeerde ook de 22-19 tegen de vloer. Baladin scoorde met een ace de 22-21 en Boskovic de 22-22. Time out. Via een uitgeslagen aanval ging de set met 24-26 naar Eczacibasi.

In de vierde set golfde de score heen en weer en op en neer. Fenerbahce moest bij 5-8 de time out in, kwam met 12-9 voor en bij 14-14 was het weer gelijk en na de 17-14 van Jordan Thompson  waren er alleen maar lachende gezichten. De smile werd een big smile bij 23-16. Fenerbahce maakte 2-2 in sets na de time out bij 23-19 via een blokpunt van Eda Erdem voor 25-20.

De tiebreak was voor Eczacibasi, ze pakten meteen drie punten voorsprong en bleven dat de hele set vasthouden. Met 5-8 was de veldwissel, bij 10-14 ging Eczacibasi nog even de time out in, waarna Boskovic het afmaakte.

Boskovic werd MVP van dit duel, ze maakte 35 punten. Baladin kwam tot 16 en Natalia tot 14. Bij Fenerbahce scoorde Eda Erdem 19 keer, Robinson kreeg er 15 op naam. De meeste maakte Jordan Thomson er voor dat team, totaal 22. Met een totale eigen score van 80 om 80 bracht de foutenlast de beslissing.

Stand in de poule na vijf wedstrijden: Eczacibasi 5-13, Fenerbahce 3-11, Lodz 2-6 en Salo 0-0.

In poule D bij Vasas Budapest vs. Conegliano, bleven bij de Italiaanse topploeg vele sterren aan de kant. Egonu, de Kruijf, Hill en Sylla speelden niet. Desondanks won Conegliano met dikke cijfers, setstanden waren 12-25, 19-25 en 13-25. Alleen in de tweede set kon Vasas enigszins bijblijven (14-17), in de andere sets was snel duidelijk (6-14, 10-19 in de eerste en 9-15 in derde set) dat er voor hen niets te halen viel.

Raphaela Folie werd met 19 treffers topscorer. Aanvallend maakte ze er 13 (93% score) en blokkerend 6.

Stand in de poule na vijf wedstrijden: Conegliano 5-14, Nantes 3-9, Alba Blaj 2-6 en Vasas 0-1

Poule E, Ekaterinburg vs. Dinamo Moskou werd na de 0-2 in sets (20-25 en 16-25) spannend in de derde set, Ekaterinburg nam een 7-2 voorsprong, was dat verschil bij 14-14 weer kwijt en liep tot aan 19-19 gelijk op met Moskou. Vervolgens sloeg Goncharova Moskou naar 20-23, waarop de 23-25 via een foutserve van de thuisploeg volgde.

Goncharova werd met 19 punten topscorer van de wedstrijd.

Stand in de poule na vijf wedstrijden: 1> RC Cannes 3-9, 2> Dynamo Moskou 3-9, 3> Plovdiv 2-7 en 4> Ekaterinburg 2-5.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto CEV, MVP Boskovic.