Hoofdrol Nicole Oude Luttikhuis bij Schwerin

VoV, 07-02-2020. 5:22 uur. SSC Schwerin (Britt Bongaerts, Nicole Oude Luttikhuis) had twee sets nodig tegen Hämeenlinna om naar de kwartfinale van de CEV cup door te gaan, waarin dan Asterix Avo Beveren (Laura Boonstra, Lieke Clerkx) de volgende tegenstander zal zijn. En natuurlijk waren de fans er ook benieuwd naar of Louisa Lippmann, de laatste aanwinst van Schwerin, gisteravond speeltijd zou krijgen.

Via onder andere twee foutserves van de thuisploeg kwamen de gasten op een 4-5 voorsprong in het begin van de eerste set, maar dat werd al snel ongedaan gemaakt en bij 15-10 stond er al een geruststellend verschil van vijf punten op het scorebord. Na twee aces van Kimberly Dewniok werd het 24-13, Nicole Oude Luttikhuis scoorde het laatste punt.

Schwerin liep in de tweede set door scores van Adams en Oude Luttikhuis uit naar 11-4. De Finse ploeg kwam nog terug naar 13-12. Nicole Oude Luttikhuis was vervolgens serverend belangrijk en de gasten kregen na 21-15 geen puntje meer mee. Na deze twee gewonnen sets was de kwartfinale dus binnen.

In de derde set vielen Denise Hanke en Louisa Lippman onder luid applaus in, toen Schwerin op een 12-15 achterstand kwam. Maar ook zij konden het spelbeeld niet meer veranderen. De Finse ploeg bouwde uit naar 16-24 en won via een foutserve.

In de vierde set maakte Schwerin meteen duidelijk dat ze de derde snel wilden vergeten. Via 7-0 en 17-5 denderden ze naar de 25-12 zege. Nicole Oude Luttikhuis was met 25 treffers erg belangrijk en had een fors aandeel in de 70 eigen punten van Schwerin. Britt Bongaets scoorde 2 keer.