CL: Eenvoudige zege Conegliano met de Kruijf

VoV, 18-03-2021. 6:12 uur. Nadat Novara er in de competitie en het Italiaanse bekertoernooi niet in geslaagd was de zegereeks van Conegliano te breken, ging dat gisteravond in de thuiswedstrijd van de halve finale in de Champions League ook niet door.

Conegliano was in drie sets de baas bij Novara. Setstanden 21-25, 18-25 en 17-25 en zij hebben bij de return aan twee sets voldoende om hun naam op het finaleticket te laten zetten. Aan het net domineerde de ploeg van de Kruijf met een 38 om 51 score voor blokpunten en aanvallende scores. Voor het overige hadden ze het gebeuren binnen de lijnen ook volledig onder controle en niets wees erop dat Novara hun de eerste nederlaag sinds lange tijd zou toebrengen.

Diagonaal Egonu werd met 18 treffers topscorer, De Kruijf en Sylla maakten er ieder 9. Bij Novara kwam Caterina Bosetti tot 13 punten.

Conegliano draaide in de eerste set een 8-6 achterstand via o.a. twee aces van Egonu om naar een 12-15 tussenstand, daarna liepen ze uit naar 15-21 en wonnen zonder de veilige marge prijs te geven. In de tweede set kon Novara tot aan 16-15 gelijke tred houden, daarna ging en de gasten in een versnelling hoger naar 18-21 en stonden Novara, waar Nika Daalderop inmiddels ingevallen was, geen punt meer toe.

In de laatste set, met bij Novara Nika Daalderop in de basis, waren de tussenstanden 5-8 en 10-16 een vingerwijzing dat Conegliano de wedstrijd in drie sets ging afmaken. Na de 13-21 lukte dat met ruim verschil. Daalderop scoorde één keer uit zeven set – ups.

De return is op 23 maart, dan krijgt Novara weer een kans.