Vizier op volleybal

 

CL: ‘Match of the Week’ met Juliët Lohuis

VoV, 27-11-2019. 4:23 uur. Juliët Lohuis, sedert augustus 2019 speelt ze voor Allianz MTV Stuttgart, geldt als een van de Oranje speelsters met de ‘gevaarlijkste’ serve. Reden dat ze vaak op beslissende momenten ingezet wordt om ‘haar wapen’ ten voordele van de ploeg te gebruiken of als ze er al in staat de beslissende opslagen voor de laatste punten levert.

Juliët is aan haar tweede buitenlandse avontuur bezig, de in Oldenzaal geboren mid wisselde van Alterno Apeldoorn in 2017/2018 naar USC Münster, waar toen Teun Buijs de trainer/coach was en overigens nog steeds is. Na twee succesvolle seizoenen in Münster meldde zich de Duitse kampioen Stuttgart, waar Juliët speeltijd in de Europese Eredivisie, de Champions League, in het vooruitzicht had. Voor Alterno speelde Juliët onder andere bij TTPA, Eurosped en Set-Up Ootmarsum.

In Stuttgart is men blij met deze toptransfer. “Juliët is een groot talent op de midpositie” vertelt voormalig Oranje international Kim Renkema, die nu de Sport Directrice van Allianz MTV Stuttgart is. “Bij het WK vorig jaar heeft ze laten zien dat ze een hoog niveau kan halen, we hadden haar al langer in beeld, en zijn blij dat we haar nu tot onze selectie kunnen rekenen.”

Vanavond speelt Stuttgart in poule C van de Champions League de CEV  ‘Match of the Week’ tegen de Italiaanse grootmacht Gorgonzola Novara, de titelverdediger. Novara won de eerste wedstrijd in de poule met 3-0 van Yuzhny, Stuttgart verloor in Lodz met 3-2. Stuttgart rekent zich tot de underdog, maar in volleybal zijn er altijd kansen, helemaal nu Novara in de Italiaanse competitie nog niet die verpletterende indruk maakt als vorig jaar, toen Paola Egonu, Michelle Bartsch en Celeste Plak nog deel uitmaakten van hun selectie.

Maar met Christina Chirichella en Stefana Veljkovic heeft Juliët aan de andere kant van het net twee mids van wereldklasse tegenover zich staan. Verder maken de Amerikaanse spelverdeelster Micha Hancock, de routinier Jovana Brakocevic en de altijd veel scorende Elitsa Vasileva deel uit van Novara. Een geduchte tegenstander dus waarbij het geen schande is om als underdog aan de strijd te beginnen. Maar er is natuurlijk altijd hoop op een ‘super avond’.

Misschien kan Juliët met haar serverende en blokkerende kwaliteiten een bijdrage leveren aan een Stuttgart stunt. Vorig jaar knikkerde Novara Stuttgart met 1-3 en 2-3 uit het toernooi, wellicht dat dit voor de ploeg van Lohuis nog een extra stimulans is het deze keer beter te doen.

Het doel van Juliët is steeds met de hele ploeg ‘een team’ te zijn. In de weinige vrije tijd geniet ze van niet volleybal gerelateerde zaken. Ze verkent graag Stuttgart en ze verheugt zich nu al op de kerstmarkten. Binnen de lijnen probeert ze steeds de teamgenoten te helpen, tips te geven en de hoge verdediging aan het net te organiseren. Ofwel de ploeg te helpen ‘een hecht team te zijn’

gh @ Vizier op Volleybal, Foto’s CEV