Vizier op volleybal

 

Drukke tijden voor toppers Eredivisie (m)

VoV, 27-11-2019. 4:15 uur. Voor een aantal teams in de Eredivisie mannen zit er een hele drukke tijd aan te komen. Dat geldt voor Draisma Dynamo, Active Living Orion en SAMEN.Lycurgus, die zowel de nationale competitie, in een Europese CEV en Challenge Cup competitie en in de vaderlandse bekerwedstrijden en het reizen binnen Europa, op het programma hebben staan. Een opsomming:

Dynamo: 30-11 uit naar Taurus, 01-12 thuis tegen TTPA, 04-12 thuis tegen Orion, 07-12 thuis tegen Zaanstad, 11-12 thuis voor CEV Cup tegen Polonia Londen, 14-12 uit naar SSS, 19-12 uit voor CEV Cup naar Polonia Londen, 21-12 uit voor Nevobo beker naar Sliedrecht Sport zal worden verplaatst, i.v.m. de reisdag op 20-12. Totaal 7 wedstrijden in 22 dagen.

Orion: 30-11 thuis tegen Lycurgus, 04-12 uit naar Dynamo, 07-12 uit naar ZVH, 11-12 thuis voor CEV Cup tegen Lindemans Aalst, 14-12 thuis tegen VoCASA, 18-12 uit voor CEV Cup naar Lindemans Aalst, 21-12 uit voor Nevobo beker naar VC Limac in Linne. Dus totaal 7 wedstrijden in 22 dagen.

Lycurgus: 30-11 uit naar Orion, 04-12 uit naar Taurus, 07-12 thuis tegen Sliedrecht, 11 of 12-12 Challenge Cup, tegenstander nog niet bekend. 15-12 thuis tegen Zaanstad, 19-12 return Challenge Cup, 21-12 uit voor Nevobo beker naar AVV Keistad. Totaal dus ook 7 duels in 22 dagen.

Maar laten we eerst maar eens kijken wat er dit weekend op het programma staat. Dan valt meteen op dat Dynamo weer een dubbelprogramma heeft, net als vorige week. Zaterdag om 20:00 uur spelen ze in Houten tegen Taurus, zondag om 15:00 uur is TTPA in Omnisport de tegenstander. De kans zit er dus dik in dat Dynamo zondagavond alleen aan kop gaat, wel met een wedstrijd meer, maar dat zij dan maar zo. Gezien de huidige krachtverhoudingen lijkt het ons niet onaannemelijk dat Dynamo zondagavond twee keer de volle buit bij heeft kunnen schrijven, van de andere kant een ‘Zaanstadje’ kan in een klein hoekje zitten.

De topper van het weekend is ongetwijfeld de wedstrijd Active Living Orion vs. SAMEN.Lycurgus. De nummer vier vs. de nummer één, waarbij het onderlinge verschil maar één puntje is. Een wedstrijd met een grote historie, die altijd weer de vraag oproept wie er op het moment van spelen de beste papieren heeft en of tijdens de wedstrijd die papieren dan ook nog van team verwisselen.

Sliedrecht Sport (17 punten, net als Orion) speelt zaterdagavond tegen TTPA en zal moeten winnen om van het topduel in Doetinchem te kunnen profiteren. Want daar verliest in ieder geval een team minimaal een punt. En dan is er dus wat te halen als je zelf de volle buit pakt. Maar zover is het nog niet, TTPA heeft wel eerder voor een verrassing gezorgd, Al zal dat in De Basis niet echt gemakkelijk lukken.

Dan is er nog het kelderduel tussen VoCASA en Advisie/ SSS, de nummers negen en acht in de stand, onderling verschil drie punten in het voordeel van SSS. Een zes punten wedstrijd dus. Geen van beide teams kan zich permitteren om punten te verliezen. Want natuurlijk maken zij nog kans om zich bij de top 4 in de Kampioenpoule te voegen en zo Eredivisievolleybal voor volgend seizoen veilig te stellen.

En wat dat betreft is ook de partij Zaanstad vs. RECO/ZVH op zondagmiddag belangrijk. ZVH heeft 7 punten, Zaanstad 2 en zal dus werk moeten maken van punten goedmaken als ze zich een plaats bij de bovenste zes willen toedichten. Zaanstad zal willen bewijzen dat de bekernederlaag tegen Tweede Divisionist Vc Limac mede en misschien wel voor een groot deel aan het lage plafond in de hal lag (hebben we een excuus nodig om een nederlaag te verklaren?) door in eigen hal gewoon met ZVH af te rekenen. Ten bewijze dat ze het wel kunnen.

Natuurlijk gaan we u zondag informeren hoe de wedstrijden zaterdag zijn afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Hans van Dijk Orion vs. Lycurgus.