CL: Stunt Polder/Bongaerts vs Conegliano

VoV, 19-12-2018. 5:46 uur. Schwerin, de ploeg van Tessa Polder (5) en Britt Bongaerts (7) , heeft gisteravond een stuntzege behaald tegen de Italiaanse grootmacht Conegliano van Robin de Kruijf.  Van een stunt kun je o.i. wel spreken omdat de Duitse ploeg de tegenstander met 3-0 aan de kant zette. Al ging dat wel met veel strijd gepaard voor zo’n 2.000 toeschouwers in de Palmberg Arena in Schwerin.

De midspeelsters Tessa Polder had drie sets een basis plaats, net als haar tegenover mid Robin de Kruijf bij de tegenstander. Polder was goed op dreef, met name in de eerste set was zij scorend belangrijk op beslissende momenten. En dat waren er nogal wat gezien de 36-34 setwinst. In de aanloop naar de ‘realy big points’ waren teams aan elkaar gewaagd met tussenstanden 4-4, 10-10 15-15 en 21-21.

Bij 23-24 kwam Conegliano op setpoint. Er volgden er nog vele over en weer. Polder werkte en een aantal weg, had met 7 punten in deze set toch een forse bijdrage aan de puntenproductie. Na haar blokpunt voor 34-34 sloeg spelverdeeslter Denise Hanke met haar linker keihard een tweede bal raak, waarna een ace via de netband de beslissing bracht.

In de tweede set liep Schwerin, onder luide aanmoedigingen van het dolenthousiaste thuispubliek, uit naar 15-9. Mede door een aantal scores van Jennifer Geerties, de Duitse international.  Robin de Kruijf blokkeerde Conegliano naar 15-12, waarop de inhaalrace stopte en Schwerin weer uitliep naar 18-12 en 22-16. Samantha Fabris bracht bij 23-19 iets van spanning terug, de foutserve van Sylla zette Schwerin op setpoint, dat vlot met een  driemeter aanval van Geerties verzilverd werd. Het stond 2-0 in sets.

In de derde set leek het er lang op dat Conegliano zich in de wedstrijd kon houden. Met 5-8, 13-16 en 20-21 hadden ze zo’n beetje de hele set op voorsprong gestaan. Maar toen het op oogsten aankwam was Schwerin hen weer net te vlug af. Na de 20-21 maakten ze met 25-22 in de finale de belangrijke punten en wonnen dus met 3-0.

Tessa Polder scoorde 10 keer, Robin de Kruijf liet er 7 noteren. Britt Bongaerts had in de eerste set een serve invalbeurt, die een punt voor de tegenpartij opleverde.