CL: Winst voor Maan, Dronkers en Kooy

VoV, 19-12-2018. 5:55 uur. Maaseik speelde gisteravond in poule D van de Champions League tegen het Poolse Belchatow. Hun tegenstander had de eerste poulewedstrijd van Gdansk gewonnen, Maaseik verloor toen van BR Volleys uit Berlijn.

In eigen huis behaalden de Belgen een knappe 3-0 zege, in de twee eerste sets ging dat via 16-11 en 21-19 met 25-21 en in de tweede was er een 16-14 en 21-17 tussenstand voordat Maaseik de set met 25-22 binnenhaalde. In de derde set, die met 29-27 knap spannend was kon Maaseik een 14-16 achterstand omdraaien naar een 21-19 voorsprong, maar duurde het dus nog na de normale eindstreep voordat de winst binnen was.

Topscorer bij Maaseik werd Jolan Cox met 21 punten, Jelte maan kon er 10 laten noteren. Justin Dronkers kwam 17 keer in actie op de serve van Belchatow, 14 keer met goede afloop. In de eigen score was Maaseik heel erg nipt, 1 puntje, de betere, wel hadden ze met 15 om 25 een beduidend lagere foutenlast.

Dynamo Moskou, de ploeg van Dick Kooy, won thuis met 3-0 van het Turkse Arkas Izmir. Teams zijn ingedeeld in poule E, waar Moskou eerder verloor van Perugia. Tours, dat de eerste wedstrijd van Izmir won,  is de vierde ploeg in deze poule. Dick Kooy scoorde 12 keer in de met 25-23, 25-20 en 25-15 door zijn ploeg gewonnen partij.