Europees verlies Ladies in Black Aachen

VoV, 19-12-2018. 6:04 uur. De Ladies in Black uit Aachen hebben hun uitwedstrijd in de Challenge Cup met 3-1 verloren van Calcit Volley Kamnik. Alleen in de derde set kon de ploeg van Saskia van Hintum een vuist maken en met 19-25 het verlies nog een set uitstellen nadat de eerste twee sets met 25-19 en 25-16 verloren waren gegaan. In de vierde set was de thuisploeg met 25-14 weer een maatje te groot.

Kamnik bouwde na de tweede technische time out stand bij 16-14 in de eerste set het verschil verder uit naar 21-17 en won vervolgens erg ruim. In de tweede set hetzelfde verhaal, van 16-12 naar 21-15 bleek niet meer te overbruggen voor de gasten. De omgekeerde gang van zaken was van toepassing in de derde set, de 12-16 werd 17-21 en 19-25. Waarna er in de vierde set geen tiebreak meer voor Aachen inzat. Dat was bij 16-11 en 21-14 wel duidelijk.

Marrit Jasper, nr. 6 op de foto, scoorde 16 keer. Libero Kirsten Knip kwam niet in actie, die taak werd overgenomen door Nicole Oude Luttikhuis, die een hele drukke avond had. Maar liefst 57 keer (!) moest zij in actie komen op de serve van de tegenstander. Dat ging 10 keer mis. Serverend en blokkerend maakte Kamnik met 23 om 9 punten veel verschil, tevens hadden ze de lagere foutenlast. Aachen zal thuis met minimaal 3-1 moeten winnen om de volgende ronde te halen.

Thomas Koelewijn boekte met Poitiers in de Challenge Cup een 3-1 zege op Rovaniemi. De eerste set werd nipt met 23-25 verloren, daarna hadden de gasten niet zo heel veel meer in te brengen gezien de setstanden 25-19, 25-11 en 25-13. In de openingsset verspeelde Poitiers een 21-19 voorsprong, in de volgende sets was het verschil bij 21-15, 21-10 en 21-12 zo groot dat de strijd toen wel gestreden was. Koelewijn scoorde 11 keer en haalde een scoringspercentage in de aanval van 77%. Poitiers heeft in de uitwedstridj aan twee sets genoeg om de volgende ronde te halen.