CL: VakifBank verliest in Polen

VoV, 09-03-2022. 6:00 uur. Vanwege de uitsluiting van de Russische teams aan de Champions League komen bij de dames Dynamo Moskou, Dynamo Kazan en Kaliningrad niet meer in actie. Daardoor is Fenerbahce al geplaatst voor de halve finale en krijgt de winnaar van Monza vs. Conegliano, die het tegen de winnaar van het Russische onderonsje moest opnemen, een bye voor de halve finale en gaat rechtstreeks door naar de Super Finals.

Gisteren werd de aftrap voor de kwartfinales gegeven. VakifBank speelde uit tegen het Poolse Rzeszow. In de eerste set walste VakifBank met 13-25 over de Poolse tegenstander heen, in de tweede set kregen ze meerdere kansen op de 0-2, maar pakte Rzeszow de set met 29-27 na een spannende setfinale. Dat scenario herhaalde zich in set drie en vier. VakifBank won de derde set makkelijk met 19-25, maar trok in de vierde opnieuw in een spannende finale met 29-27 aan het kortste eind. Via de tiebreak (15-13) verloren ze de wedstrijd.

Een plus 23 in de totaal eigen score op aanval (+16), aces (+5) en blok (+2) was voor de Turkse ploeg niet voldoende voor de winst. Isabelle Haak werd met 31 punten topscorer van de partij. In de halve finale is Fenerbahce de tegenstander van de winnaar van Rzeszow vs. VakifBank.

Vandaag staat het Italiaanse onderonsje tussen Monza en Conegliano op het programma. Daar is dus een finale plaats te verdienen.

In de Champions League bij de mannen zijn Dynamo Moskou en Zenit Saint Petersburg van deelname uitgesloten. Hun tegenstanders Perugia en het Poolse ZAKSA krijgen dus zonder te spelen het ticket voor de halve finale in handen.

Gisteravond won het Poolse Jastrzebski Wegiel met 0-3 van het Italiaanse Civitanova. Via de setstanden 22-25, 23-25 en 19-25. Vooral omdat de foutenlast van Civitanova (24 om 12 scores voor de tegenstander) hun voordelige eigen score tenietdeed.  De andere nog te spelen kwartfinale gaat tussen Trentino en het Duitse BR Volleys.