Orion Bekerfinalist, Sliedrecht stevig vierde

VoV, 09-03-2022. 6:00 uur. Gisteravond werden er twee wedstrijden gespeeld tussen Eredivisie teams bij de mannen. Orion ontving VCN in de halve finale van de Nevobo Beker en Sliedrecht Sport haalde in de competitie een wedstijd in tegen ZVH.

Via zeges op Sliedrecht Sport en Taurus bereikte Orion de halve finale in de beker, waar ze dus VCN als tegenstander hadden. Van VCN wonnen ze in de competitie al twee keer met 3-0.  En ook gisteravond kon VCN het de ongeslagen leider in de reguliere competitie niet lastig maken. Via de ruime setstanden van 25-17, 25-20 en 25-14 ging het eerste finale ticket naar de ploeg uit Doetinchem.

VCN maakte in de eerste set een grote achterstand bij 19-15 redelijk ongedaan, maar moest toen toch de thuisploeg weer laten gaan en met 6 om 2 scores werd de eindstand bereikt. In set twee maakte Orion het verschil van 18-16 naar 22-16 en in de derde doorgang werd het gaatje geslagen van 10-7 naar 15-7. VCN probeerde nog wel een vuist te maken, maar slaagde niet. Via 18-12 werd het 25-14. Al met al een eenvoudige en snelle zege voor de thuisploeg.

Vandaag staat de tweede halve finale tussen Lycurgus en TV Limburg op het programma. In de competitie won Lycurgus thuis met 3-0 en verloor uit met 3-2.

In de competitie heeft Sliedrecht Sport zich via een 3-0 zege op ZVH wat steviger op de vierde plaats van de ranglijst genesteld. De top 3 (Orion, Dynamo, Lycurgus) staat vast, Sliedrecht staat nu vierde met 19-32, SSS Barneveld heeft 17-26 en moet nog twee keer inhalen.

Gisteravond won Sliedrecht in Zevenhuizen met 0-3 van ZVH. Via de setstanden 16-25, 20-25 en 15-25. De gasten liepen in de eerste set vlot naar een 5-11 en 7-17 voorsprong Bart Yark maakte het verschil tien punten bij 9-19 waarna de set met 16-25 naar Sliedrecht ging.

In de tweede set sloeg Sliedrecht zich van 10-11 naar 11-14 en kon tot 17-20 het verschil op drie punten houden. Na een scorende pipe aanval van Erik van der Schaaf (17-21) ging ZVH de time out in, daarop volgde even later een ace voor 18-23 en via een foutieve ZVH-opslag ging de set met 20-25 naar de gasten.

In de derde set liep Sliedrecht uit naar 5-10 en 10-18, waarop een overduidelijke 15-25 zege volgde voor de 0-3.

Erik van der Schaaf, Bart Yark en Marius den Hartog scoorden allemaal een dozijn punten voor Sliedrecht, Benjamin Parkinson kwam tot 9 scores voor ZVH. Sliedrecht had een 1 om 8 voordeel met opslag aces en scoorde vijf aanvallende en twee blokpunten meer.

Aanstaande zaterdag kan de beslissing voor plek vier vallen. Dan spelen Sliedrecht Sport en SSS Barneveld in Sliedrecht tegen elkaar. Sliedrecht heeft dan aan winst voldoende om zich voor de halve finale om de titel te plaatsen, SSS speelt na zaterdag nog tegen TV Limburg (zondag) en TTP (op 16 maart) en staat voor de lastige opgave om de zes punten achterstand te overbruggen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Hans van Dijk en Sliedrecht Sport.