Spannende vijfsetter bij VoCASA vs US

VoV, 09-03-2022. 5:53 uur. Na een trainingsweek vol vakanties, stonden we enthousiast aan de start van de wedstrijd tegen Pharmafilter US Dames 1 (2de plaats in de poule). We wilden er deze zaterdag vooral ons eigen spel weer spelen en er volle bak voor gaan. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we al de vraag, waar we onze gezamenlijke fantastisch mooie paarse sokken vandaan hadden. Een aantal speelsters van US Dames 1 wilden deze sokken namelijk ook wel in het blauw en roze hebben als teamsok. Snappen wij, want eerlijk is eerlijk: shiny sokkies met het team, dat is de dream! 🤩💜

Na alle mooie sokken te hebben geshowd, zijn we de eerste set gestart met een keiharde aanval van Nikki en een kill-block op de tenen terug van US, door Kristel en Joëlle. Waren ze nog wat afgeleid door de paarse-sokken-factor? 🤓 We speelden ons eigen spel en Eva en Kristel waren vlijm scherp aan het net. Ook de harde aanvallen op buiten van Sanne en de aanvallen van Nikki hielpen mee aan het binnen halen van de punten, vanuit de verdedigde ballen.

Na een servicereeks van Marloes kwamen we op een voorsprong van 14-8 in deze eerste set. We bleven steady spelen en na bet gewonnen blokduel van Marloes, stond er een mooie 22-15 voorsprong op het scorebord, tegen de dames uit Amsterdam! De eerste set wonnen we uiteindelijk dan ook met 25-18.

Vanaf de tweede set werd het iets wisselender. We startten de tweede set met een 1-4 achterstand en US Dames 1 greep wat meer de leiding over het scoren. We kwamen iets dichterbij op een stand van 15-17, maar daarna liep US weer uit en verloren we de tweede set met 18-25.

Ook derde set startten we met een 1-4 achterstand, maar nu wisten we het vanaf een stand van 6-6 een stuk meer gelijk op te laten gaan. In het tweede deel van de deze set wisten we ons eigen spel weer iets meer op te pakken, maar US kreeg net wat meer overtuiging in de vorm van punten. De derde set verloren we met 20-25.

In de vierde set ging het roer om. Neuzen dezelfde kant op, vol gaan voor het scoren en met lef en overtuiging spelen. We startten met een 5-1 voorsprong, Marloes verdeelde de setjes en de aanvallers maakten het af. We konden weer meer servicedruk druk leveren door onder andere de goede servicereeksen van Sanne, Eva en Nikki en we speelden vrijer. Vanuit een voorsprong van 13-5 leek het erop dat de gewenste vijfde set realiteit ging worden. De stand bleef vol in ons voordeel en deze vierde set wonnen we met 25-11! 🥳

Op naar de vijfde en laatste set.. waar we toch iets minder scherp zijn gestart dan we van plan waren. Waar wij ruim voorstonden in de vierde set, stond US nu ruim voor met 5-10. Gelukkig wisten we ons terug te vechten en maakten we het nog spannend met meer eigen spel en een aantal harde aanvallen van Yvette, Nikki en Sanne, zo kwamen we terug tot 13-14..! Helaas pindakaas.. hard gestreden en een leuke pot gespeeld, maar toch de 2-3 winst aan US meegeven, nadat we de vijfde set met 13-15 verloren.

Zaterdag aanstaande, 12 maart, spelen we om 20:00 in Sliedrecht tegen Sliedrecht Dames 2! #HUPPAARS💜

gh @ VoV, verslag van Lotte van Hal, VoCASA Dames 1. Archieffoto John van Geenen.