CL: Winst voor teams met NL-speelsters.

VoV, 08-12-2022. 6:07 uur. Gisteren kreeg de eerste ronde in de Champions League bij de dames een vervolg, nadat dinsdagavond de eerste wedstrijden waren gespeeld. In de diverse poules komen nog een aantal Nederlandse (ex)-internationals uit. Nika Daalderop bij VakifBank, Robin de Kruijf bij Conegliano en Britt Bongaerts en Eline Timmerman bij MTV Stuttgart. Onderstaand een overzicht van wat er in de poules gebeurde met als uitkomst winst voor alle drie teams waarin Nederlandse speelsters actief waren of konden zijn.

In poule A had het Poolse Rzeszow met 3-0 van het Franse Mulhouse gewonnen en speelde Conegliano van Robin de Kruijf gisteren tegen Vasas Boedapest. De huidige nummer één van Italië liep meteen uit naar 7-1 in de eerste set en via 13-4 en 19-11 was de eerste setwinst met 25-15 snel binnen.

In set twee kreeg Vasas één puntje meer mee. Na 13-10 sloeg Conegliano zich naar 21-14 en sloot met 25-16 af. Bij 10-6 in de derde set was de marge vier punten, die stonden er bij 13-9, 15-11 en nog. En vervolgens kon Conegliano afstand nemen naar 22-14. Vasas knokte zich nog terug naar 23-19, maar verloor met 25-19 en 3-0.

De Kruijf scoorde 11 keer en werd tot MVP van de wedstrijd gekozen. Haar collega Isabelle Haak maakte 19 punten.

In poule B komen geen teams met Nederlandse speelsters uit. Le Cannet vs. Alba Blaj eindigde in 3-2 (25-21 in 4de set en 15-7 in tiebreak) en Vero Volley Milano vs. Prometey werd met de setstanden 25-17, 25-21 en 25-20 en dus met een 3-0 zege voor de Italiaanse ploeg uit Milaan afgesloten.

In poule C, waar eergisteravond Novara met 3-1 van SC Potsdam had gewonnen, speelden gisteren VakifBank en Crvena Zvezda Belgrado in Istanbul tegen elkaar. Nika Daalderop was niet van de partij bij VakifBank, ook Gabi deed niet mee en Egonu speelde iets meer dan twee sets.

Het werd een eenvoudige zege voor VakifBank, in de derde set hielden ze hun gasten zelfs onder de tien punten (25-9), na de tussenstanden 6-2, 11-6, 15-7 en 21-7.  In de sets ervoor werd het 25-15 (tussenstanden 10-6, 16-9 en 20-11) en 25-21 (tussenstanden 7-2, 15-10, 18-17 en 23-19). Egonu scoorde 17 keer.

In poule D won het Turkse Fenerbahce met 3-0 van La Laguna uit Spanje en ging Stuttgart gisteren op bezoek bij LKS Lodz. En met Stuttgart keerde Britt Bongaerts terug in Lodz waar ze in het seizoen 2020// 2021 bij LKS op spelverdeling stond.

Zo’n beetje de hele eerste set ging de Duitse ploeg aan de leiding. Soms comfortabel (1-4, 5-9.  9-13), maar na het middendeel werd het verschil teruggebracht naar één puntje (16-17, 19-20), veelal door scores van de Italiaanse Diouf. Stuttgart kon via Schölzel (ace via de netband) en Rivers uitlopen naar 20-23 en kwam bij 21-24 op setpoint. Met een tipje op het midden scoorde Eline Timmerman precies op tijd de 23-25 voor de 0-1 stand.

Zo moeizaam als het in de eerste set ging, zo makkelijke was het in de tweede set na een 3-1 achterstand. Eline Timmerman serveerde Stuttgart met o.a. twee aces naar 3-6 en toen ging het in sneltreinvaart via 4-10 en 5-15 naar 8-20. Britt Bongaerts bracht de aanvalsters keer op keer in goede scoringspositie voor het net, en die profiteerden daar volop van. Via 10-22 ging de set met 12-25 naar Stuttgart.

Stuttgart kwam met 6-3 achter in de derde set, maar had die marge bij 8-8 van de borden. Na 12-12 pakten ze via een challenge voor een netfout een 13-15 voorsprong en met een omloop score van Eline Timmerman en een ace van Britt Bongaerts liepen ze uit naar 15-18. Roberta Ratzke, de Braziliaanse spelverdeelster bij Lodz, scoorde 17-18, waarop Stuttgart de time out inging. Daarna scoorden Künzler en Timmerman de punten naar de 17-22. Met een punt van Krystal Rivers pakte Stuttgart de 20-25 setzege en de 0-3 winst.

Eline Timmerman scoorde 10 keer, Britt Bongaerts pakte 1 puntje mee. Krystal Rivers werd met 23 punten de topscorer van Stuttgart en van de partij.

In poule E komen geen teams met Nederlandse speelsters uit. Het Turkse Eczacibasi Vitra, dat koploper in Turkije is, won met 3-0 (18, 14, 22) van Targoviste en het Poolse Chemik Police was met 3-0 (18, 23, 11) te sterk voor Maritsa Plovdiv.