CL: Winst voor van Aalen en ter Brugge

VoV, 09-11-2023. 6:48 uur. In de Champions League kwamen gisteravond nog twee teams met Nederlandse speelsters in de selectie in actie.

Titelhouder VakifBank ontving het Franse Mulhouse en had het een set heel lastig, een set een beetje lastig en een set helemaal niet lastig. In de openingsset veranderde VakifBank een 12-14 achterstand in een 16-15 en 19-16 voorsprong. Die marge stonden ze niet meer af en wonnen de set met 25-22.

In set twee serveerde de Amerikaanse Alexandra Frantti, die enige jaren geleden zelf voor Mulhouse uitkwam, haar ploeg van een 6-4 tussenstand naar 17-5. Twee time-outs in die periode deden haar niks, ze bleef maar opslaan en scoorde zelf ook een paar aces in die serie. Sarah van Aalen kwam er op 13-4 in. Frantti sloot af met een foutserve. Na de 17-5 was de set wel gespeeld en eindigde in 25-13, nadat van Aalen nog een puntje meepakte bij 21-10.

De derde set werd na13-9, 17-12 en 23-19 ineens weer spannend toen Mulhouse met de Belgische Silke van Avermaet in de ploeg niet wilde capituleren. Ze kwamen terug naar 23-23, kregen bij 24-25 setpoint maar verloren uiteindelijk met 29-27.

LKS Lodz was gastteam voor Alba Blaj van Anneclaire ter Brugge. Haar ploeg kon in Polen met een 1-3 zege vertrekken. De eerste en derde set werden met minimaal verschil gewonnen (23-25, 29-31). De tweede leden ze een ruime nederlaag (25-19). Echter werd de vierde weer heel ruim gewonnen met 17-25.

Alba Blaj scoorde 9 eigen punten minder maar had wel een foutenlast die 16 punten lager lag dan de thuisploeg. Anneclaire ter Brugge kreeg geen scores achter haar naam.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s CEV.

Noot: Het Turkse Eczacibasi won met 3-0 van Vasas via 27-25, 25-21 en 25-17. En het Italiaanse Scandicci was met 3-0 (15, 14, 11) te sterk voor het Bulgaarse Maritza Plovdiv. Ekaterina Antropova (19) , Britt Herbots (15), Zhu Ting (13) en Carol (8) namen het leeuwendeel van de scores bij Scandicci voor hun rekening.