Louter zeges zonder setverlies in midweeks ronde Eredivisie (m)

VoV, 09-11-2023. 6:50 uur. In de midweekse ronde in de Eredivisie mannen was er vijf keer winst zonder setverlies. VC Limax en Sliedrecht Sport hielden de punten in eigen huis, SV Dynamo, Lycurgus en Orion namen ze bij hun bezoek aan VoCASA, SSS en TTP mee. Al met al dus een weinig opwindende ronde met al helemaal geen verrassingen.

Dynamo ging op bezoek bij VoCASA. Bij Dynamo ontbraken een aantal basisspelers, maar dat stond succes, ondanks de hoge foutenlast, niet in de weg. Jack Williams werd met 15 punten de topscorer van de partij.

In de eerste set had Dynamo bij 9-15 al een fors verschil op de borden, dat slonk nog naar 17-20, maar resulteerde in een ruime 19-25 zege. In set twee ging het tot 22-22 gelijk op, met bij 17-20 een gaatje in het voordeel van de bezoekers. Dynamo pakte de set met 22-25. En in de derde set maakten ze het verschil van 16-17 naar 16-23 en sloten met 18-25 af.

Orion nam de punten mee uit Ede en bleef ongeslagen, zij verloren in vier wedstrijden nog geen setje. TTP werd met 0-3 aan de kant gezet. Setstanden 15-25 en twee keer 17-25. Tom Koops nam de meeste punten voor zijn rekening (17). De eigen score van 27 om 52 punten spreekt boekdelen.

In de eerste set namen ze na 10-9 achter afstand naar 12-19 en de zege kwam daarna niet meer in gevaar. Hetzelfde gebeurde in de tweede set na de 10-10 tussenstand. De series naar 11-17 en 12-20 maakten het verschil. En in de derde set was het gaatje al bij 3-9 geslagen en mondde uit in een verschil van acht punten bij de eindstreep.

Lycurgus bezorgde SSS in Barneveld een 0-3 nederlaag. Met 22-25, 23-25 en 17-25 gingen alle punten mee naar Groningen. Kyle Mccauley kreeg de meeste punten bij de bezoekers achter zijn naam (15), bij de thuisploeg was dat Robin van Weerd (10).  Voor SSS was het de derde 3-0 nederlaag dit seizoen tegen de toppers Orion, Dynamo en Lycurgus.

In de openingsset kwam SSS van 13-18 achter terug naar 19-21, had op één puntje na de aansluiting bij 22-24 te pakken maar slaagde er niet in dat puntje te scoren. In set twee ging een 19-17 voorsprong bij 20-20 verloren, waarna Lycurgus doorstoomde naar 21-23 en won twee punten verschil. In de derde en laatste set maakte de ploeg uit Groningen na 10-12 het verschil. De 10-17 werd via 15-23 met ruime winst afgesloten.

VC Limax hield PDK drie sets onder de twintig. De gasten kregen per set 19, 18 en 15 punten mee. Het verschil in eigen score bedroeg totaal 21 punten (54 om 33), waarbij Martijn Brilhuis er 12 en Leon Meijer er 11 van het Limax totaal voor hun rekening namen.

Rond het middendeel van de sets was het voordelige verschil voor VC Limax steeds al gemaakt. In de eerste set bij 13-9, in de tweede bij 16-9 en in de derde bij 13-8. En bij het begin van de big points was daarop niets ingeleverd met achtereenvolgens de tussenstand per set van 20-14, 21-14 en 22-12.

Sliedrecht Sport herstelde zich prima van het verlies afgelopen zondag bij VC Limax. Tegen ZVH was de tweede set spannend (26-24), kon Sliedrecht in de finale van de eerste set doordrukken en werd de derde set met overmacht gewonnen. Tom van Reeuwijk (Sliedrecht) en Sam van der Loo (ZVH) werden met 14 en 13 punten de topscorers bij hun ploeg.

Sliedrecht kon in de eerste set een 13-8 en 16-13 voorsprong niet vasthouden, bij 19-19 was ZVH ernaast, maar verloor ook meteen weer beslissende punten (23-20) en ging met 25-21 ten onder. In de tweede set kwam ZVH na 17-16 achter op een 17-20 voorsprong, Sliedrecht kon die achterstand ombuigen naar 23-21 voor en in een spannende finale beslisten ze de set met 26-24 voor zich. De derde doorgang ging tot 10-9 gelijk op, Sliedrecht sloeg het gaatje naar 15-10 en 22-14 en won ruim met 25-18.