CL: Zege Slöetjes (Scandicci) vs. VakifBank

VoV, 21-11-2019. 5:44 uur. In poule B van de Champions League stond er een in ieder geval voor twee speelsters bijzondere wedstrijd op het programma. Scandicci vs. VakifBank kende een paar dames die na vorig seizoen van de ene naar de andere club waren gegaan. Lonneke Slöetjes maakte de overstap van VakifBank naar Scandicci en de omgekeerde weg ging Isabelle Haak. Een dubbel weerzien met oude bekenden dus. Slöetjes begon niet in de basis, had in de 2de en 3de set invalbeurten en stond vanaf de 4de in de starting seven.

Het was in de eerste set tot aan 20-20 gelijk opgaand, met de ene keer de thuisploeg een of twee puntjes voor en dan weer de gasten die met een klein verschil aan de leiding gingen. Na 20-20 waren Magdalena Kakolewska, de Poolse mid en Samantha Bricio, de Mexicaanse passer loper, zeer effectief. VakifBank liep uit naar 20-23 en pakte de set met 21-25 na scores van de genoemde dames.

In set twee ging VakifBank vlot aan de leiding (8-4, 16-9) en bleef het spelbeeld bepalen. Scandicci kwam door een paar scores van Lonneke Slöetjes en Bricio nog terug naar 21-19, echter op 24-19 blokte Ebrar Slöetjes af voor de 25-19 eindstand en vierde dat alsof ze net het beslissende punt voor de wereldtitel had gescoord.

Toen het 10-1 in de derde set stond was wel duidelijk dat Scandicci de winst alleen nog via de tiebreak binnen zou kunnen halen, de derde set ging na 10-1 via 20-10 met 25-13 naar de Turkse gastheer. Haak blokkeerde het laatste punt raak.

Scandicci was echter niet verslagen en kwam in de vierde set na een gelijk opgaand begin (7-7) geweldig terug. Bij 10-15 ging Guidetti de time out in, en aan zijn schreeuwerige manier van instructies geven was op te maken dat hij er een zwaar hoofd in had dat het nog goed zou komen. “Wij scoren niet!” en daar had hij natuurlijk volkomen gelijk in, Scandicci liep uit naar 13-20 via een ace van Bricio en won de set met 15-25, waarmee ze het verlies van de vorige set rechtzetten. In deze set scoorde VakifBank 12 keer voor Scandicci.

In de tiebreak werd er met 7-8 van speelhelft gewisseld. En vervolgens ging Scandicci oogsten. Kakolewska en Slöetjes blokkeerden Ebrar af, die vervolgens ook nog een paar keer tot eigen verbazing uitsloeg. Zo kwam de 8-13 op het scorebord. VakifBank mocht nog even blijven hopen, na een foutserve en een voetfout op de drie meter, waardoor het 11-14 werd. De omloopscore van Jovana Stevanovic besliste de partij met 11-15 en 2-3. VakifBank gaf in de tiebreak via directe fouten 9 punten aan Scandicci.

Isabelle Haak werd met 18 treffers topscorer, Bricio maakte er 15. Lonneke Slöetjes kwam tot 5 punten, een scoringspercentage van 18% in de aanval was niet echt veel.