Vizier op volleybal

 

CL: Zege Stoltenborg met Lodz in Cannes

VoV, 06-02-2019. 5:34 uur. Gisteravond werd er een begin gemaakt met de vierde ronde in de Champions League bij de dames en met de kwart finales in de CEV en Challenge Cup.

Alleen in poule B werden twee wedstrijden gespeeld. Eczacibasi Vitra Istanbul, zonder hun sterren Boskovic en Jordan Larson, won eenvoudig met 3-0 van Hämeenlinna. Het werd 3-0 via de setstanden 25-17, 25-07 en 25-20. Kim was de meest scorende dame, ze maakte er 22. Het Russische onderonsje tussen Zenit Kazan en Ekaterinenburg ging met 3-0 naar Kazan. De gasten kwamen tot 19, 17 en 21 punten.

De stand in poule B: Eczacibasi 12 punen, Kazan 7, Ekaterinenburg 5 en Mämeenlinna 0.

In Poule C speelde Femke Stoltenborg met Budowlani Lodz in Frankrijk tegen RC Cannes, de nummer twee van de Franse Eredivisie. Het werd een vijfsetter met een positieve afsluiting voor de ploeg van Stoltenborg.

De eerste set was voor Cannes, na 21-17 met 25-18. Lodz had in de tweede set de beste finale, via 19-21 naar 23-25. In de derde set draaiden de rollen weer om, 21-20 werd 25-22, waarna Lodz in de vierde set met dezelfde overmacht won, als Cannes dat in de eerste had gedaan. De 14-21 werd veranderd in 18-25. De tiebreak was voor de Poolse ploeg, vlot namen ze een 4-10 voorsprong en sloten met 8-15 af. Jovana Brakocevic was de smaakmaker bij Lodz met totaal 32 punten, Femke maakte er 7. Lodz was op allee scorende onderdelen succesvoller, maar maakte een handvol fouten meer.

In deze poule speelt Novara van Celeste Plak morgen tegen Dinamo Minsk.

In poule D won Scandicci uit bij LKS Lodz, met 0-3 via 21-25, 22-25 en 17-25. De constante aanmoedigingsdreunen van de 2.000 fans hielpen de thuisploeg niet aan de zege. Daarvan trokken Isabelle Haak, totaal 21 punten, en haar ploeggenoten zich niet al te veel aan. De 20-21 in de eerste set leek een spannende ontknoping aan te kondigen, maar ‘Bella’ Haak voorkwam dat met een aantal harde klappen op rij.

In deze poule speelt Conegliano van Robin de Kruijf vanavond tegen SSC Schwerin van Britt Bongaerts en Tessa Polder.

Vanavond worden de wedstrijden in poule A (VakifBank vs Plovdiv en , Beziers VC vs Stuttgart) gespeeld alsmede de partijen in poule E (Dinamo Moskou vs CSM Bucuresti en Chemik Police vs Fenerbahce)

CEV Cup: Er werd één wedstrijd van de kwartfinales gespeeld gisteren. Stiinta Bacau, dat Sliedrecht Sport in de vorige ronde uitschakelde, won op eigen veld met 3-2 van VK UP Olomouc. De gasten konden er met 24-26 een verlenging uitslepen, die ze vervolgens met 15-8 verloren. De foutenlast van totaal 16 om 31 scores voor de tegenpartij deed het voordeel van 78 om 83 eigen punten voor Olomouc teniet.

Floortje Meijners speelt vanavond met Busto A. tegen Mulhouse, de koploper van de Franse Eredivisie.

Challenge Cup:  Monza had gisteravond in de kwartfinale geen problemen met Calcit Kamnik. De wedstrijd eindigde met 3-0 en gaf de ploeg van Anne Buijs de beste uitgangspositie voor een ticket in de halve finale, waar dan mogelijk Le Cannet van Avital Selinger de tegenstander wordt. Le Cannet speelt vanavond tegen Kfar Saba. Anne Buijs stond drie sets in de basis en scoorde 12 keer. Haar ploeg was heer en meester aan het net met 46 om 24 punten voor aanval en blok.

Morgenavond speelt Kanti Schaffhausen van Ana Mebus thuis tegen Nova Gorica.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.