CL: Zege voor Schwerin met Polder en Bongaerts

VoV, 20-02-2019. 5:15 uur. In poule D van de Champions League bij de dames ontving Schwerin het Poolse Commerceon Lodz. Uit was er met 3-0 verloren, maar blijkbaar is het thuis in Schwerin een ander verhaal getuige hun eerdere 3-0 winst op het Italiaanse Conegliano van Robin de Kruijf. De stand in hun poule was voor het begin als volgt:

• 01. Scandicci 3-10.
  • 02. Conegliano 3-7.
  • 03. Schwerin 1-4.
  • 04. Lodz 1-3.

De wedstrijd:  Lodz werkte een 8-5 achterstand na hun time out op die stand weg en was bij 10-10 naast de thuisploeg. Tessa Polder speelde in het middendeel van de set een belangrijke rol met haar scores en opslagen. De 12-13 en 13-14 kwam op haar naam, later met een ace ook de 16-15 en de 17-15 kon een collega aan het net intikken toen haar superscherpe serve in een ‘overpass’ van Lodz eindigde.

Schwerin kwam met 20-18 voor, maar gaf die voorsprong weg. Aanvalster werden afgeblokt en sloegen uit. Ook de komst van Britt Bongaerts op spelverdeling bracht niet de ommekeer, Schwerin kwam nog wel op 23-24 maar een subtiel tikje over het blok door Lodz besliste de set. Eindstand 23-25.

In de tweede doorgang liet Schwerin, nu met vanaf het begin Bongaerts op spelverdeling, zich niet meer verrassen. Na de tussenstanden 8-5 en 16-13 begonnen ze met 19-16 aan de big points.  Lodz kwam terug naar 20-19, Schwerin liep uit naar 22-19, Lodz vocht zich terug naar 22-21. Jennifer Geerties en een ace van Tessa Polder maakten 24-21, waarna het setpoint bij eerste gelegenheid werd verzilverd.  Setstand 1-1.

De derde en vierde set waren overtuigend voor de thuisploeg. Tessa Polder speelde de derde set nog in de basis, de vierde niet meer. Britt Bongaerts bleef op spelverdeling staan. Bij de tweede meetpunten in deze sets (16-12 en 16-8) was al wel duidelijk dat Schwerin niet van plan was om Lodz nog een keer in de wedstrijd terug te laten komen, hoe hard ze er ook voor knokten. De Duitse ploeg bleef het initiatief houden. En bleef ruim voor. De derde set werd met 25-18 gewonnen, de vierde na 21-12 met 25-17.

Tessa Polder scoorde totaal 6 keer, waarvan 3 aces. Britt Bongaerts maakte er 4. Jennifer Geerties werd met 21 punten topscorer.

SSC Schwerin heeft nu 2-7, een gewonnen wedstrijd minder dan Conegliano en hetzelfde aantal punten. Scandicci en Conegliano spelen vanavond tegen elkaar. Schwerin speelt hun laatste wedstrijd thuis tegen Scandicci

In poule B won Dinamo Kazan met 0-3 bij Hämeenlinna.  Kazan is zeker van de tweede plaats (3-10), hun laatste wedstrijd spelen ze tegen Eczacibasi Vitra, de koploper in deze groep. Dan zal ook blijken of ze tot de beste drie nummers twee behoren of zelfs de Turkse ploeg voorbijgaan c.q. er mee gelijkkomen.