CL: Team Plak klopt Lodz van Stoltenborg

VoV, 20-02-2019. 5:09 uur. Drie wedstrijden stonden er gisteravond op het programma in de Champions League bij de dames. In poule C was dat Budowlani Lodz (Femke Stoltenborg) vs Novara (Celeste Plak).  De stand van zaken met vermelding gewonnen wedstrijden en behaalde punten was voor begin van het duel als volgt:

• 01. Novara 4-12.
  • 02. Lodz 3-8.
  • 03. Cannes 1-4.
  • 04. Minsk 0-0.

Bij Lodz is Jovana Brakocevic de absolute ster van de ploeg, bij Novara lopen onder andere  de Italiaanse internationals Paola Egonu en Cristina Chirichella in het veld.

De wedstrijd: Het werd een redelijk eentonige wedstrijd met een veel sterker Novara, waar Lodz eigenlijk weinig tegen in te brengen had. In de eerste set maakten de gasten zich het nog een beetje moeilijk door negen punten weg te geven, maar dat werd ruim opgeheven door de 10 om 19 eigen score en de punten die ze van Lodz kregen.

Via 5-7 en 8-14 liep Novara uit naar 11-16. Toen Celeste Plak voor 18-20 werd afgeblokt leek het nog spannend te worden, maar zover liet Novara het niet komen. Met punten van Egonu, Chirichella en Plak haalden ze de 19-25 winst binnen.

De tweede set was eigenlijk al beslist toen Novara een 4-1 achterstand met twee series naar 5-16 tilde. Aces (4-9, 5-11, 5-14) en blokpunten (5-12, 5-13, 5-15 en 5-16) lieten de cijfers op het scorebord snel achter elkaar verspringen. Lodz probeerde het nog wel, Brakocevic scoorde nog en puntje en de achterstand werd minder (14-20) maar liep ook net zo snel weer op (14-23) om met 16-25 te eindigen. Een hogere eigen score van Novara (13 om 17) en een lage foutenlast (8 om 3) waren bepalend voor de eindstand.

Celeste Plak serveerde Novara in de derde set van 3-7 naar 4-11 en daarmee was ook deze set gespeeld. Egonu had tot aan de 2-5 tussenstand alle Novara punten voor haar rekening genomen en samen met Plak en Piccinini bouwden ze het verschil na 4-11 uit naar 6-18. Lodz kreeg geen been aan de grond, figuurlijk dan, en kon alleen maar sporadisch en tegenpunt scoren.  het werd 10-22 en 11-25.

Een afgetekende 0-3 zege dus. Plak scoorde 14 keer, Egonu 19, Brakocevic 10 en Stoltenborg 4 keer.

Novara is met 5-15 poulewinnaar. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finale, dat geldt ook voor de drie beste nummers twee van het toernooi. Na de vijfde ronde van deze week staan de laatste wedstrijden voor 26-02 genoteerd. Dan speelt Novara vs Cannes en Minsk vs Lodz.