VVU van virtuele naar reële koppositie

VoV, 20-02-2019. 4:59 uur. Afgelopen zaterdag stonden de dames van VV Utrecht in de Galgenwaard tegenover Orion dames 1. De uitwedstrijd in de eerste seizoenshelft Doetinchem was zeer wisselend verlopen met een uiteindelijke 3-2 nederlaag tot gevolg voor de Utrechtse dames.

Er was dus, en zeker volgens coach Arjen die duidelijk op de gezonde toer was, een hele mand appels te schillen met de tegenstander. Mini’s Wende en Rosa zorgden voor een gezellige sfeer en de dames verschenen tot op de tanden bewapend in het (strijd)veld.

De eerste set werd gestart met Leanne, Bianca, Laure, Judy, Emma V, Lisanne en libero Emma R. Er werd aan beide kanten van het net rommelig gestart. Ondanks veel foutservices zette VVU via 8-3 een 12-8  voorsprong op het scorebord. Orion gaf echter niet op en vocht zich terug naar 14-13. Daarna nam VVU, onder andere door goede (service) invalbeurten van Jesca, de leiding weer over (20-13). Op 24-20 besloten de Utrechtse dames dat een spannend seteinde veel leuker was voor het publiek, maar uiteindelijk werd de set met 25-23 beslist.

In de tweede set ging VVU beter serveren en losser spelen. Door series van Bianca, Judy en Lisanne werd steeds een ruime voorsprong behouden gedurende de set (9-5, 17-7). Lobke werd ingebracht voor Leanne, wist haar aanvalsters van mooie setjes te voorzien en de tweede set werd gewonnen met 25-13.

Na een kleine valse start aan Utrechtse zijde (1-5) in de derde set was het verzet van Orion snel gebroken. Onder hoge servicedruk van Laure, die VVU van 3-6 naar 17-6 serveerde (!), liep de foutenlast hoog op bij Orion. De derde set en alweer de achtste 3-0 overwinning van het seizoen was bij 25-12 een feit. Een extra mooi verjaardagscadeau voor onze teammascotte en ex-Orion speelster Farmer a.k.a. Lisa Harmsen, wat natuurlijk nog tot in de late uurtjes uitgebreid gevierd is.

De komende 2 weken heeft VVU dames 1 een minibreak en kunnen de meiden genieten van de nu niet meer virtuele koppositie in de Topdivisie. Daarna zullen zij het op 9 maart opnemen tegen Dros Alterno dames 2 in de altijd gezellige Alternohal (17.30 uur). Zij hopen u dan, of bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op 16 maart, weer te mogen verwelkomen! Daarnaast is er ook een livestream van de wedstrijden te vinden via de Facebook (VV Utrecht D1).

gh @ VoV, verslag en foto van / via Lisanne Baak, speelster dames 1 VV Utrecht.