Tiebreakwinst Sudosa-Desto vs D.B.S. Balk

VoV, 20-02-2019. 4:50 uur. Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Namelijk het duel tegen de nummer 2 op de ranglijst D.B.S. Balk. Gebrand om te winnen begonnen we aan de warming-up. En een lekkere warming-up was het zeker, nu we eindelijk muziek konden draaien. Dit aangezien er slechts één andere wedstrijd was in Olympus.

De eerste set begonnen we met Lisa Boer, Cindy, Suzanne, Anike, Jolien, Kim en Danique. Aan het begin waren we gelijkwaardig aan elkaar. Dit was ook te zien aan de stand die gelijk op ging. Tot 18-18 gingen we gelijk op. Toen ineens begonnen het aan onze kant minder scherp te worden en maakte we meer eigen fouten. Er stond toen ineens een 18-22 achterstand op het scorebord. Deze achterstand kon helaas niet meer goed gemaakt worden en de set werd dan ook verloren met 22-25.

De tweede set werd begonnen met dezelfde zeven als de eerste set. In deze set begonnen we met waar we in de eerste set mee geëindigd waren, slordig spel. Aan de kant van D.B.S. hadden ze verdedigend net wat meer dan dat wij in de verdediging hadden en wij legden niet genoeg servedruk aan de kant van D.B.S., waardoor zij zo goed als al hun aanvallers konden aanspelen. Op een gegeven moment stonden we dan ook 12-17 achter. Een dubbele wissel aan onze kant hielp helaas ook niet en ook deze set werd verloren met 22-25.

De derde set begonnen we iets anders dan de voorgaande sets. Deze set werd begonnen met Lisa Boer, Lisa Hut, Suzanne, Jolien, Kim, Beau en Danique. Deze set begonnen we veel scherper dan de vorige en met een mooie serve serie van Jolien stonden we al snel op 10-3 voorsprong. Toch door weer meer eigen fouten te maken en het niet af te maken aan het net kwam Balk tot een 16-15 voorsprong. Maar wij konden ons herpakken en uiteindelijk toch de set naar ons toetrekken met 25-22.

De vierde set zou een belangrijke worden, aangezien deze set winnen onze enige kans nog was om de wedstrijd te kunnen winnen. Met een 20-15 voorsprong dachten we dat we de set al binnen hadden. Dit totdat Balk bij kwam en zelfs op 23-24 een voorsprong pakte. Uiteindelijk lieten wij toch zien de betere ploeg te zijn en trokken wij de set naar ons toe met 26-24.

De laatste en beslissende set begonnen we weer zoals we de eerste 2 sets ook waren begonnen. Waar de stand in de vorige sets gelijk op ging, was daar in deze set geen sprake van. De laatste set werd eenvoudig gewonnen met 15-5 en daarmee werd de wedstrijd toch nog met een overwinning afgesloten.

Aankomende 2 weken spelen wij geen competitiewedstrijden. Wel is aankomende zaterdag het NOJK waar een aantal van ons team gaan strijden om een plek bij de beste 8 van Nederland. Misschien tot dan en anders tot 16 maart bij de volgende thuiswedstrijd!

gh @ VoV. Verslag van Suzanne Benninga, Sudosa – Desto. Foto Jan van den Noort.