Zwaar bevochten zege Hands-Up/VVC Vught

VoV, 19-02—2019. 6:05 uur.  Na drie 4-0 nederlagen op rij was het voor de dames van Hands – Up/VVC-Vught zaak om afgelopen zaterdag de punten in eigen huis te houden. De tegenstander waar tegen het moest gebeuren was Voleco. Uit eerdere ontmoetingen dit seizoen wisten we dat we op voorhand niet kansloos waren. En met iedereen fit moest het te doen zijn.

In de 1e set gingen de dames er vanaf het begin vol tegenaan. Dit resulteerde al snel in een voorsprong die geleidelijk werd uitgebouwd. Tegen het einde van de set kwam Voleco nog wel iets terug, maar met een minimale voorsprong, 25-23, was de set toch voor ons.

Gesterkt door het sterke eindschot in de 1e set, waren het de dames van Voleco die in de 2e set het initiatief namen. Onze meiden begonnen, mede door de druk van de tegenstander, zelf iets te veel fouten te maken. De set ging dan ook met 18-25 naar de bezoekers.

In de 3e set waren het weer onze dames die de voorsprong namen. Mede door een wisseling op de middenpositie, waren er aanvallend meer opties voor de spelverdeelster. De voorsprong in de set was al snel een feit en ditmaal werd deze tot het einde toe vast gehouden. Deze set konden we daarom met 25-18 op ons conto bijschrijven.

In de 4e set leek het er op dat het verzet van Voleco was gebroken. We liepen in het begin van de set al snel een aantal punten uit. Voleco was echter niet van plan om zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. Ze knokten zich terug in de wedstrijd. En waar menigeen dacht dat de set en de wedstrijd in ons voordeel zou worden beslist, was het toch Voleco dat aan het langste eind trok. Mede door een te grote foutenlast aan onze kant op het einde van de set, ging deze met 22-25 alsnog naar de gasten.

De 5e set werd een ware volleybalthriller. Geen van beide ploegen was van plan om de overwinning aan de ander te laten. Bij het wisselen van speelhelft stonden we met 8-6 voor. Voleco kwam terug tot 8-8. Wij kwamen voor met 10-8, maar net zo snel was het weer 10-10. Tegen het einde van de set leek het er op dat Voleco er met de winst vandoor zou gaan. Ze kwamen met 12-14 voor. Maar door rustig te blijven en bekeken te spelen waren het aan het einde van de set toch onze dames die juichend het veld in konden lopen, door de set alsnog met 16-14 over de streep te trekken.

Een zwaar bevochte overwinning op een gelijkwaardige tegenstander. De opgaande lijn van de laatste weken werd doorgezet. Helaas leverde de overwinning niet genoeg punten op om boven de p/d – streep te blijven. Maar mogelijk dat het volgend weekend gaat lukken om daar weer bovenuit te komen. We gaan op bezoek bij de hekkensluiter Bok.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas. Hands – Up / VVC – Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.