Clash der supersterren in Italië

VoV, 14-02-2022. 13:58 uur. Gisteren stond in Italië het duel op de agenda tussen de supersterren van het volleybal. Nummer vier Modena speelde thuis tegen nummer één Perugia, met aan weerskanten van het net wereldsterren van formaat. Zoals de spelverdelers Bruno Rezende en Gianelli, de super aanvallers Abdel Aziz en Ngapeth bij Modena en Leon en Anderson bij Perugia.

De strijd werd in vijf sets uitgevochten, waarvan er drie met twee punten verschil eindigden. Het werd 2-3 in het voordeel van Perugia, via de setstanden 20-25, 28-30, 25-18, 26-24 en 13-15. Modena maakte de 0-2 ongedaan, maar moest in de tiebreak toch de winst aan de ploeg van Ter Horst laten.

De eigen score was 85/ 84, de foutenlast 28/ 27 zodat ze op 112/ 112 uitkwamen. Abdel Aziz werd met 27 punten topscorer, Leal scoorde 26 keer en Ngapeth 21 maal. Bij Perugia maakte Leon er 25, Anderson 19, Rychicki 18 en Solé 13. Ter Horst speelde niet, van Garderen had in de eerste set een invalbeurt. MVP werd Leon.

Cisterna En Ravenna verloren hun wedstrijden op eigen veld met 0-3. Ravenna van Civitanova (18, 20, 21) en Cisterna van Milano (21, 11, 24) Klapwijk scoorde 13 keer voor Ravenna, Wiltenburg kwam 2 keer via een invalbeurt binnen de lijnen en scoorde één punt via de opslag.

De stand bij de mannen in Italië is nu: 1> Perugia 19-52, 2> Civitanova 18-45, 3> Trentino 19-42, 4> Modena 17-36, 10> Cisterna 19-20 en 13> en laatste met 16 punten achterstand op de voorlaatste Ravenna met 18-2.

Bij de dames in Italië was er winst voor Conegliano (zonder Robin de Kruijf), Novara en Firenze.

Conegliano was met 0-3 te sterk voor Busto Arsizio (21, 21, 23) Paola Egonu werd MVP, ze scoorde 29 keer (let wel in 3 sets). Het Nederlandse onderonsje bij Cuneo vs. Novara leverde een 0-3 zege op voor de ploeg van Nika Daalderop. Zij scoorde 12 keer, haar teamgenote Ebrar Karakurt werd tot MVP gekozen. Marrit Jasper had in elke set een invalbeurt, ze scoorde niet. Het verschil maakte Novara o.a. met 1 om 12 aces.

Firenze, met Yvon Beliën in goeden doen, won met 2-3 bij Casalmaggiore. De 2-0 achterstand veranderde haar ploeg in een 2-3 zege. Beliën scoorde 16 keer, Jolien Knollema speelde niet. Bergamo won met 3-1 van Perugia van Britt Bongaerts. De derde set was met 14-25 voor de ploeg van Bongaerts, in de andere sets kreeg haar team 23, 18 en nogmaals 18 punten mee. Bongaerts scoorde 2 keer.

Verder won Monza met 3-0 van Scandicci, de derde set met 31-29. Bij Scandicci kwamen hun sterkhouders Pietrini, Lippmann, Antropova en Sorokaite allemaal maar gedeeltelijk in actie. Roma won met 3-1 van Chieri en hekkensluiter Trentino leed een 0-3 nederlaag tegen Vallefoglia. Daar werd Tatiana Kosheleva MVP, o.a. vanwege de 23 door haar gescoorde punten.

De stand bij de dame is nu 1> Monza 18-43, 2> Conegliano 16-40, 3> Scandicci 18-40, 4> Novara 15-37, 7> Cuneo 17-25, 8. Firenze 15-23, 10> Perugia 15-11 en Trentino is laatste met 18-10.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s  FIVB.