Verlies in België voor teams Baasdam en Marring

VoV, 14-02-2022. 15:00 uur. Afgelopen zaterdag was de ongeslagen koploper VDK Gent, dat tot nu nog maar één puntje moest afgeven, op bezoek bij de ploeg van Baasdam, Zwaanswijk, Nobel en Lafeber. “We pakken de wedstrijd aan met het geloof dat we iets kunnen halen” was vooraf de gedachte bij Oostende. Dat pakte echter anders uit, ondanks dat de gasten geen beroep konden doen op mid Marlies Janssens (geblesseerd), passer loper Els Vandesteene (ziek) en spelverdeelster Charlotte Coppin (geblesseerd).  Oostende miste steunpilaar Charlotte Leijs vanwege griep.

In elke set behield Hermes Oostende geruime tijd de leiding, maar telkens konden ze dat niet naar winst omzetten. Er had meer ingezeten, maar het kwam er niet uit en het werd een 0-3 nederlaag. De eerste set ging na 19-17 via 19-21 met 20-25 naar de gasten, de tweede werd na 18-16, 20-22 en 24-24 super spannend maar was ook een prooi voor Gent (24-26) en in de derde set herhaalde zich het scenario van de eerste. Van 18-16 via 18-21 naar 21-25.

De Nederlandse speelsters kregen de volgende scores op naam: Baasdam 15, Zwaanswijk 7 en Nobel 4. Lafeber speelde niet.

Asterix Avo van Laura Overwater, Nova Marring en Nynke Hofstede verloor verrassend met 3-1 bij Tchalou. Ondanks een zeer productieve Nova Marring, die 32 keer scoorde. Via de setstanden 25-22, 20-25, 25-23 en 25-16 bleef Tchalou hen de baas. Laura Overwater maakte er 11, Nynke Hofstede stond niet op he matchreport.

Gisteren ging het duel tussen Oudegem en Charleroi met 3-0 naar Oudegem (21, 20, 19)

De stand is nu: Gent 13-38, Jaraco LVL 12-24, Oudegem 12-24, Charleroi 11-17, Oostende 10-16 en Asterix Avo 11-14. Oostende speelt deze week de belangrijke wedstrijden tegen Asterix Avo en Tchalou. De Top 4 in België plaatst zich voor de kampioenspoule.

Bij de mannen was er alleen Nederlandse winst voor Roeselare. Zij bleven in het rood-wit-blauw onderonsje Gent met 3-1 de baas. Ahyi scoorde 16 keer voor Roeselare, van Schie had een invalbeurt en scoorde niet. Bij Gent waren er 15 punten voor de Vries en 6 voor Ogink.

Tectum Achel verloor thuis met 2-3 van Leuven. De 26-24 in de vierde set haalde een puntje binnen, daar bleef het bij want de vijfde set ging met 13-15 naar de bezoekers. Verweij scoorde 7 keer, Smit kreeg 13 punten achter zijn naam en Gortzak had twee keer een invalbeurt, waarin hij niet scoorde.

Aalst had maar weinig in te brengen tegen Maaseik en werd naar een 3-0 nederlaag gespeeld, ze kregen per set 16, 14 en 17 punten mee. Overbeeke kreeg 10 punten voor Aalst achter zijn naam.

Verder won Menen met 3-1 van Waremme waardoor de stand nu wordt: 1> Roeselare 12-29, 2> Menen 11-23, 3> Maaseik 11-23, 4> Aalst 12-20, 5> Leuven 11-16, 6> Achel 10-12, 7> Gent 12-11 en 8> Waremme 11-4.