Collectieve offday van Dash tegen Set-Up

VoV, 20-03-2018. 5:44 uur.  De uitwedstrijd tegen Set – Up ’65 II was er voor Dash eentje om snel te vergeten. De tegenstander van afgelopen zaterdag stond met slechts drie punten meer 1 plaats boven de Vordense dames en het zou wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Niets bleek helaas minder waar.

Het werd een dag dat er bij Dash maar weinig lukte en zodoende kon Set Up naar hartelust druk zetten en haar spel spelen.   De servicedruk van Dash was niet genoeg. Daarnaast scoorden helaas alle facetten van het volleybalspel een onvoldoende aan Vordense zijde. Passend was er weinig controle, aanvallend werd er te weinig gescoord en ook verdedigend lukte er weinig aan de kant van Dash. Op de 4-0 overwinning (25-13, 25-20, 25-15 en 25-22) van Set Up viel dan ook niks af te dingen.

Trainer/coach Tjarko Muis was nuchter in zijn commentaar; “Een collectieve offday, dat kan gebeuren en is niet iets om van in paniek te raken. Volgende week zullen we er weer staan en gaan we laten zien dat dit een incident was.”

Zaterdag staat voor de dames van Dash de thuiswedstrijd tegen laagvlieger De Bevers uit Lemelerveld op het programma. Deze wedstrijd begint om 18:00 in sporthal ‘t Jebbink in Vorden.

Bovenstaande is de zienswijze van Dash dames 1 op de wedstrijd, Set-Up ’65 beschreef de wedstrijd via Ilse Kamphuis als onderstaand:

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. We speelden tegen Dash Vorden, die een plekje lager stond dan wij in de ranglijst. Klinkt als een spannende wedstrijd, maar dat werd het eigenlijk niet echt.

In de eerste set begonnen we niet al te sterk. We maakten meerdere servefouten en Dash bleef een voorsprong hebben. Totdat Diede met haar serve het verschil maakte. Van 9-9 werd het opeens 16-9. Het gat was geslagen en gaven we ook niet meer weg. De eerste set wonnen we eenvoudig met 25-13.

In de tweede set ging het weer lang gelijk op. Dit keer lukte het ons niet om een gat te slaan, maar dit kwam voornamelijk door ons eigen spel. We maakten veel punten voor ons, maar daarnaast ook voor Dash. Dit aantal kwam zelfs op twaalf in  deze set. Het voordeel was dat wij meer punten voor onszelf maakten, waardoor we de set uiteindelijk toch wisten te winnen. Met een score van 25-20 stond het 2-0 in ons voordeel.

In de derde set lieten we ons wapen van deze wedstrijd weer zien. Dit keer was het niet Diede, maar Lynn die met haar serve het Dash erg lastig maakte. Eerst serveerde ze van 4-4 tot 9-4 en later van 20-13 tot 23-13. Tussendoor werden er aan het net mooie aanvallen gemaakt en vooral de combinatie tussen Anne en de middens liep zeer goed. Bij 25-15 was de set afgelopen.

In de vierde set leek het nog bijna of Dash toch nog een puntje zou pakken. Ze verdedigden goed en kregen onze tactische ballen steeds beter door. Bij 21-16 hadden we een ruime voorsprong te pakken, maar Dash gaf nog niet op. Bij 22-22 stond het weer gelijk, maar wij besloten het ons niet moeilijker te maken dan nodig was. We sloten de wedstrijd af met 25-22.

Volgende week spelen we tegen en bij de nummer 7 op de ranglijst, namelijk VC Zwolle D2. Ook hier hopen we ons spel door te kunnen trekken en veel punten mee naar huis te kunnen nemen.