Combinatieverslag van Iersel – Keizer

VoV, 05-05-2018. 9:50 uur. Vanmorgen om 8:00 uur Nederlandse tijd speelden de beachduo’s Stubbe /  van Iersel (vs Behrens / Ittlinger, Duitsland) en Keizer / Meppelink (vs Hjortland / Kjolberg, Noorwegen) gelijktijdig hun wedstrijd in de achtste finale van het driesterren toernooi in Mersin, Turkije.  Op veld 4 en veld 3, wij denken naast elkaar. Een mooie gelegenheid om in het verslag deze duo’s ook naast elkaar te zetten.

Stubbe – van Iersel pakten een 4-5 voorsprong en terwijl Keizer / Meppelink met hun tegenstanders in de score gelijk op liepen (2-2, 5-5) raakten Stubbe – van Iersel steeds verder achterop. Bij 11-5 was het verschil al zes punten in hun nadeel. De Nederlandse duo’s gingen met 14-7 (Stubbe e.p.) en 10-11 (Keizer e.p.) achter de technische time out in.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel konden de set niet in hun voordeel bijdraaien (14-7 werd 16-10), terwijl Sanne Keizer en Madelein Meppelink dat wel lukte. Zij maakten van de 10-11 achter een 16-13 voorsprong. Toen Stubbe – van Iersel na het 21-13 setverlies van kant wisselden, speelden Keizer – Meppelink zich via 19-16 naar een 21-18 setwinst.

In de tweede set had het niet BTN duo een 1-4 voorsprong genomen, toen Keizer – Meppelink de laatste punten van de eerste set maakten. Die 1-4 veranderde echter wel heel snel in een 6-6 gelijke stand en een 9-6 achterstand. Keizer – Meppelink zagen in die fase een 4-2 voorsprong in 5-5 veranderen. Met 10-11 voor Nederland werd er verplicht gerust op veld 4, op het veld ernaast had het BTN duo zich naar een 8-5 voorsprong geslagen.

Na de verplichte time out bij Stubbe – van Iersel ging het de verkeerde kant op (15-12), terwijl Keizer – Meppelink juist een mooie puntenkloof sloegen voor hun rustpauze, die met 14-7 inging. Opnieuw moesten Stubbe – van Iersel in de achtervolging, en daar bleef het ook bij. Bij achtervolgen. De 15-12 werd 18-13 en 19-16. Op hetzelfde moment hadden Keizer – Meppelink een hele ruime en hele mooie 19-9 voorsprong opgebouwd. Terwijl op het ene veld de 2-0 nederlaag dreigde, stevende Oranje op het andere veld op 2-0 winst af.

En zo eindigde het ook, Stubbe – van Iersel werden uitgeschakeld via de 2-0 nederlaag (21-13, 21-17) en eindigen op de negende plaats in dit toernooi, terwijl Keizer – Meppelink naar de laatste acht gaan na hun 21-18 en 21-12 zege.  Tegenstander is dan het duo Behrens – Ittlinger uit Duitsland en dat maakt het combinatieverslag dus compleet.

Om 9:00 uur stonden Jolien Sinnema en Laura Bloem op veld 1 tegenover Maria Voronia en Mariia (de dubbel ii is geen typefout) Bocharova uit Rusland. Een aanvankelijke voorsprong op de side out veranderde in het midden van de set in een geringe achterstand, bij de 10-11 en 11-12 setstand. De serie van het BTN tweetal van 15-14 naar 18-14 was beslissend in de set. Het verschil van vier punten werd tot aan de finish vastgehouden. Setwinst dus met 21-17.

In de tweede set konden Sinnema / Bloem ook een gaatje van vier punten slaan na de 11-11 gelijke stand. Naar 15-11, maar dat verschil had het Russische duo bij 16-16 weer weggewerkt. Tot 18-18 ging het gelijk op, het beslissende verschil stond bij 20-18 op het scorebord en bleef bij 21-19 staan. Gewoon 2-0 voor Nederland en een plaatsje bij de laatste acht voor Sinnema / Bloem. De tegenstander wordt het Oostenrijks duo Plesiutschnig – Schützenhöfer.