Vizier op volleybal

 

Compaen onverminderd ambitieus

VoV, 08-08-2018. 13:25 uur. Compaen uit Oostzaan blijft onverminderd ambitieus, hoewel ook na afgelopen seizoen weer vier volleyballers richting eredivisie trokken. De ploeg wil na de nipte degradatie uit de topdivisie – slechts één punt tekort – weer snel terug naar de meest uitdagende competitie van Nederland.

De basis voor de rentree moet worden gelegd door een vergroting van het aantal trainingsuren. De herenselectie krijgt op de donderdag een extra trainingsavond. Dat gaat gebeuren onder leiding van voormalig eredivisiespeler Bob Hartman. Hij was ook afgelopen seizoen een van de coaches van het jongensjuniorenteam van Compaen dat bij NOJK knap tweede werd.

De verder verjongde spelersgroep – met vooral tieners en begin twintigers – staat onder leiding van de nieuwe trainer/coach Johan van Zelderen. Een aantal nieuwe teamleden is afkomstig uit het tweede, terwijl de externe versterking komt van Rik Timmers (Orion 2) en Max van Straten (Haaglanden). Ter aanvulling zoekt Compaen alleen nog een middenblokkeerder. Het tweede team, uitkomend in de promotieklasse, heeft plek voor aanvallers. Volleyballers die in Amsterdam of omgeving gaan werken of studeren kunnen zich aanmelden.

Om de ambities van de selectie waar te maken, gaan de Oostzaners zich ook intensiever dan ooit voorbereiden. Al op 13 augustus is de eerste training. Ter voorbereiding op de competitie is een vierkamp bij Spaarnestad in Haarlem, het Sliedrechttoernooi en het eigen Westvasttoernooi. Dat laatste evenement wordt voor Compaen helemaal een krachtproef, want de tegenstand komt dan van de topdivisieteams Nesselande, Dynamo 2 en Inter Rijswijk.  Tussendoor is er ook de wedstrijd tegen VV Utrecht, in het kader van de voorronde beker.

gh @ VoV, door Marcel Vermeulen, Foto: Tjerk Laan Fotografie, Bob Hartman.