Vizier op volleybal

 

Moskou: Sinnema / Bloem in hoofdtoernooi

VoV, 08-08-2018. 13:10 uur. Jolien Sinnema (foto boven) en Laura Bloem zijn er vanmorgen met een overtuigende prestatie in geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het viersterren toernooi in Moskou. In de tweede kwalificatieronde, er was vrijstelling voor de eerste, maakten ze korte metten met het duo Marta Ozolina / Agnese Caica. De tegenstander had met 33ste en 41ste plaatsen op de laatste vier- en vijfsterren toernooien ook geen echt imposante cv.

De opening van de eerste set was meteen een regelrechte KO klap voor de tegenstander. Bij 8-0 achter konden ze pas hun eerste punt scoren. Met 7-0 van speelveld wisselen hebben we nog niet zo vaak gezien. De tegenpartij sprokkelde wat puntjes na de 8-1 en wisten het verschil redelijk constant te houden tot aan 16-9.  Tegen de Nederlandse serie naar 19-10 en de daarop volgende stap naar 21-14 hadden maar heel weinig in te brengen.

De tweede set was de opening van Sinnema / Bloem niet zo als in de eerste (5-1, 7-2, 9-5) maar aan het eind stond er zelfs nog een beter resultaat op de borden. De 13-8 en 16-10 kwamen overeen met de tussenstanden in de eerste set. Nu had Oranje een beter eindschot Op de 17-11 volgde de 21-12 als eindscore. Een duidelijke 2-0 zege dus.

En daarmee heeft Nederland drie damesteams in het hoofdtoernooi. Naast Sinnema / Bloem waren namelijk al geplaatst Keizer / Meppelink en Stubbe / van Iersel. Morgen begint voor de teams de poulefase.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.