Vizier op volleybal

 

Moskou: FIVB 4* toernooi begint vandaag

VoV, 08-8-2018. 5:38 uur. Vandaag begint in Moskou het FIVB viersterren toernooi met de kwalificatiewedstrijden, nadat gisteren al één wedstrijd voor de zogenaamde ‘country quota’ was gespeeld tussen twee Amerikaanse teams.  Moskou is voorlopig het  voorlaatste viersterren toernooi in de serie van dit jaar, in oktober volgt nog het toernooi in Yanzhou en dan zit ook deze categorie er voor dit jaar weer op.

In Moskou is bij de mannen het duo Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen van de partij. Zij hebben de gelegenheid om in de Russische hoofdstad twee teleurstellingen uit het geheugen te spelen te weten die van het EK en van Wenen, waar niet werd behaald wat was gehoopt. Mooi dat Smedins / Samoilovs en Cherif / Tijan ook in Moskou van de partij zijn, wellicht treffen de teams elkaar en is er voor Brouwer / Meeuwsen gelegenheid revanche te nemen voor de nederlagen op het EK en in Wenen. En als ze elkaar niet treffen, die revanche tot uitdrukking brengen in en hogere notering dan bij die twee eerdere toernooien.

Bij de dames staan Joy Stubbe / Marleen van Iersel, Sanne Keizer / Madelein Meppelink en Jolien Sinnema / Laura Bloem op de deelnemerslijst. Bij de 24 reeds voor de main draw geplaatste teams zijn gastland Rusland, Brazilië, USA en Duitsland met elk drie teams sterk vertegenwoordigd. Dat kan ook voor Nederland gelden als Jolien Sinnema / Laura Bloem vandaag de kwalificatie ronde overleeft. Ze spelen om 11:20 uur tegen een duo uit Letland.

Natuurlijk gaan we u informeren hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB van duo Sinnema / Bloem.