Compaen toch te sterk voor VTC Woerden D1

VoV, 07-02-2022. 12:52 uur. Afgelopen zaterdag, 5 februari 2022, speelden de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 weer hun eerste wedstrijd na een aantal weken stil te hebben gezeten. Het was een zware start voor de dames gezien er een aantal blessures op de loer liggen. Toch zijn de dames met volle vertrouwen het veld in gestapt en hebben ze geknokt voor de winst. Helaas mocht de vechtlust niet genoeg baten en hebben de dames de wedstrijd aan Compaen mee moeten geven met een eindstand van 3-1.

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 startten met volle energie aan de eerste set die meteen gelijk op liep. Bij een stand van 10-12 in het voordeel van de tegenstanders kwam de eerste wissel. De spelverdeelsters wisselden van plaats en de nog nieuwe aanwinst van de dames, Lucia Roos, serveerde een prachtige serie van 8 punten. Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 stond hiermee gelijk met 18-12 voor. De dames wisten deze positieve flow vast te houden en wonnen deze set met een overtuigende 25-19.

De dames wisten deze flow in de tweede set mee te nemen en startten deze set met een 5-3 voorsprong. Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 wist grotendeels de voorsprong in handen te houden, tot de tegenstander bij een stand van 20-20 de voorsprong over wist te nemen. Een korte spelverdeelsterswissel mocht niet baten en werd terug gewisseld voor de service, waarbij Lucia Roos nog twee punten wist te scoren. Met een spannende 23-23 konden de dames de set niet binnenhalen en verloren deze set jammerlijk met 25-23.

In de derde set werd het veld omgegooid. Een aantal speelsters kreeg een nieuwe positie. Dit mocht echter niet direct helpen, Tamar Woudenberg werd kort terug gewisseld op haar eigen positie voordat zij op de middenpositie ingezet werd. Rebecca van Katwijk mocht de passerloper positie overnemen. Het wisselen bracht niet genoeg energie en de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 kregen maar geen grip op de set. De dames kregen een forse service serie om hun oren die helaas elf punten mocht duren. Met een grote achterstand verloren de dames deze set met 25-9.

Ook in de vierde set gingen de dames er weer vol in. Met het laatste beetje energie vochtten de dames voor een extra set. De set startte helaas met een grote 7-0 achterstand. De dames wisten met enigszins moeite terug te knokken tot een achterstand van 9-6. De dames probeerden de tegenstanders bij te houden, maar zakten helaas toch iets in. Met een stand van 21-14 werd er een laatste wissel gemaakt.

Merel van der Veer probeerde het team te versterken. Drie punten werden nog gemaakt door de tegenstanders, 24-14 was de stand. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 probeerden met het laatste beetje energie en fanatisme de set nog om te buigen en scoorden nog vijf punten tot een stand van 24-19, maar helaas was de tegenstander toch te sterk en wisten ze met een winst van 3-1 onze sporthal te verlaten.

Deze week gaan de dames weer hard trainen om het op zaterdag 12 februari om 19:00 uur op te nemen tegen Prima Donna Kaas Huizen Dames 1. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 hopen volgende week weer fit, en met elkaar, aan de wedstrijd te beginnen en zijn gebrand om punten mee naar huis te nemen!

gh @ VoV, verslag door Merel van der Veer, Quadrant Bouw VTC Woerden.