Vizier op volleybal

 

Compaen versterkt zich met jeugdinternational

VoV, 04-06-2024. 5:05 uur. Topdivisionist Compaen heeft zich weten te versterken met jeugdinternational Luka van Duinen. De 16-jarige en 1.94 meter-lange passerloper is de eerste externe versterking voor de Oostzaanse ploeg die na het kampioenschap in de Eerste Divisie komend seizoen op een hoger niveau zal acteren.

Eerder was al bekend dat het team van de nieuwe trainers Ralf Muijs en Desi van Waaijen kan beschikken over middenblokkeerder Jason Hartman, die overkomt vanuit het tweede.

Amsterdammer Van Duinen is een van exponenten van de jeugdopleiding van de voormalige studentenclub US.

Compaen hoopt dat de passerloper in Oostzaan eenzelfde ontwikkeling zal doormaken als in het verleden vele andere talenten vanuit de eigen vereniging of van clubs uit de regio. Tieme de Jong, Leon Luini, David Bes, Jesper van Muijden, Robin Ottenhof en Lars Ent zijn daarvan de meest sprekende voorbeelden.

Van het kampioensteam van afgelopen seizoen zijn drie buitenaanvallers niet meer beschikbaar. David Bes en Koen van de Wetering zijn gestopt, terwijl Jelmer de Jong na een jaar terugkeert naar VV Amsterdam. Compaen heeft hierdoor nog plek voor een passerloper en diagonaalaanvaller. De ploeg blijft in juni op de dinsdagavonden doortrainen, waardoor het voor volleyballers vanuit de regio Amsterdam met de ambitie om in de Topdivisie te spelen mogelijk blijft kennis te maken met de selectie.

gh @ VoV, bericht door en foto via Marcel Vermeulen, Compaen