Vizier op volleybal

 

Compaen versterkt zich met jeugdinternational

VoV, 29-07-2020. 16:48 uur. Topdivisionist Compaen heeft zich voor het komend volleybalseizoen versterkt met jeugdinternational Siebe Korenblek. De 18-jarige middenblokkeerder is met zijn lengte van 2.13 meter misschien wel een van de langste spelers van Nederland.

Hij is ook om die reden een welkome aanvulling voor de Oostzaanse ploeg, die nagenoeg uitsluitend volleyballers van rond 1.90 meter telt. De Enkhuizer kwam het afgelopen jaar niet in competitieverband uit, maar heeft wel hard gewerkt om zijn fysieke kracht te vergroten.

Korenblek, die in het verleden speelde voor Madjoe uit zijn woonplaats, bereidt zich momenteel met Jong Oranje volgens een uitermate intensief programma voor op het EK onder 20 jaar in Tsjechiƫ. Als de middenblokkeerder tot de selectie blijft behoren dan doet hij eind september/begin oktober aan dat evenement mee. Dat betekent dan ook dat hij pas in de vierde wedstrijdronde voor Compaen beschikbaar is.

Compaen sluit deze week een druk trainingsblok van een maand af. Na een week rust start de selectie van de trainers Bob Hartman en Sven Vermeulen weer op. Met een trainingsintensiteit van 7 1/2 uur in de week, tal van driekampen en oefenwedstrijden hopen de Oostzaners klaar te raken voor de Topdivisie. De jeugdige ploeg, die als nummer 6 uit de eerste divisie promoveerde en zich eerder versterkte met de ex-eredivisiespelers Daniƫl Homburg en Koen Baas, hoopt zich komend seizoen te handhaven op het hogere niveau.

gh @ VoV, door Marcel Vermeulen. Foto Compaen.