Vizier op volleybal

 

Robin De Kruijf: “We willen alles winnen”

VoV, 29-07-2020. 12:09 uur. Ook in het nieuwe seizoen 2020- 2021 zijn de targets voor Imoco Volley Conegliano, de ploeg van Oranje mid Robin de Kruijf, niet gewijzigd. In de afgelopen afgebroken editie van de strijd om het Italiaanse kampioenschap domineerde Conegliano, daarnaast waren ze in de Champions League (halve finale) en de Italiaanse beker (3-0 winst tegen Busto Arsizio) ook succesvol.

Robin De Kruijf vertelt in Il Gazzettino Treviso: “Als team willen we allemaal alles winnen. De manier waarop het afgelopen seizoen eindigde, heeft een slechte smaak bij ons achtergelaten: we voelden dat dit ons moment was. Trouwens, hoe vaak kan het gebeuren dat je de kans krijgt om alle titels en trofeeën mee naar huis te nemen?”

De midspeelster maakte de balans op van de eerste weken van voorbereiding voor de Panthers, de alias van Conegliano. “Na zoveel maanden zonder een bal aan te raken, brengen de eerste trainingsweken wat probleempjes en fysieke pijntjes voor mij met zich mee. Maar dat is volkomen normaal en ik denk dat het nu gewoon een kwestie van geduld is. Ik moet wachten tot mijn lichaam weer aan al deze trainingen gewend is geraakt. Ik denk dat ik over een week in staat zal zijn om het juiste niveau van respons op de fysieke voorbereiding te krijgen. ”

Over de mentorrol van de Kruijf voor de nieuwkomers lijkt ze een beetje sceptisch: “Ik weet niet of ik wel een mentor ben, we hebben zeker wat meer ervaring dan de nieuwelingen, maar zelfs de jongsten hebben al voor grote uitdagingen gestaan. Ik denk niet dat ze zo vaak begeleid moeten worden als hun leeftijd doet vermoeden.’

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.