Vizier op volleybal

 

Nog twee NL-spelers in Super Lega Italië

 

VoV, 28-07-2020. 16:06 uur. In Italië is inmiddels de deadline voor transfers in de Super Lega van de mannen gesloten. Een dozijn teams komt volgend jaar uit op het hoogste niveau. In het seizoen 2020-2021 zullen slechts twee Nederlanders in Italië op dit niveau actief zijn.

Nimir Abdel-Aziz ging van Milano naar Trentino en Thijs ter Horst verruilde Ravenna voor Perugia. De Nederlandse Italiaan of Italiaanse Nederlander Dick Kooy is net als Abdel-Aziz nieuw bij Trentino. Sjoerd Hoogendoorn, Maarten van Garderen en Stijn van Tilburg vertrokken uit Italië naar respectievelijk Nederland, Turkije en Duitsland.

Civitanova, wereldkampioen bij de clubteams, verlengde met de steunpilaren Yoandy Leal en Robertlandy Simon, spelverdeler Bruno Rezende vertrok, Luciano De Cecco kwam voor hem in de plaats.

Trentino heeft de allerhoogste ambities met het vastleggen van de Braziliaan Ricardo Lucarelli, Nimir Abdel-Aziz, Dick Kooy en de indrukwekkende middenman Marko Podraščanin.

Modena zag Ivan Zaytsev en Matt Anderson vertrekken, maar verwelkomde Luca Vettori, Nemanja Petrić en routinier Dragan Stanković.

Perugia voegde ter Horst aan de selectie toe, hij zal de set ups krijgen van Dragan Travica en Sebastián Solé zal blokkerend zijn steentje willen en moeten bijdragen.

Allianz Milano verwelkomde Yuki Ishikawa, Stephen Maar en de Fransman Jean Patry. Piacenza wil bovenin meedoen met nieuweling Georg Grozer, Aaron Russell en Raydel Hierrezuelo.

Top Volley Cisterna zorgde voor nogal wat ophef op de transfermarkt met het vastleggen van Giulio Sabbi en Kévin Tillie. Hetzelfde kan gezegd worden over de transfer van de Amerikaan Max Holt naar Monza.

De twaalf teams in de Super Lega zijn ALLIANZ MILANO met Oranje coach Piazza aan het roer, CONSAR RAVENNA, dat gecoacht wordt door Bonitta, CUBINE LUBE CIVITANOVA met De Giorgi en GAS SALES BLUENERGY PIACENZA van de verantwoordelijke trainer coach Gardini.

Bij ITAS TRENTINO staat Lorenzetti voor de groep, LEO SHOES MODENA wordt door Giani getraind/ gecoacht, NBV VERONA heeft Stoytchev op de bank en bij VOLLEYBALL PADOVA is dat Cuttini.

Vital Heynen is ook volgend jaar bij SIR SAFETY CONAD PERUGIA, TONNO CALLIPO CALABRIA VIBO VALENTIA hoopt met trainer/ coach Baldovin successen te behalen, hetgeen TOP VOLLEY CISTERNA met Tubertini ook van plan is. Tenslotte is Soli bij VERO VOLLEY MONZA de man die het voor het zeggen heeft.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.