Vizier op volleybal

 

Complimenten leveren Volley Tilburg D1 geen punten op

VoV, 27-11-2023. 5:53 uur. Twee wedstrijden tegen Topdivisie-koploper Keistad, twee keer complimenten voor het goede spel, maar het leverde beide keren niets op.

De doordeweekse bekerwedstrijd in Amersfoort resulteerde in een 3-1 nederlaag, net als de competitiewedstrijd van zaterdag in het Tilburgse T-Kwadraat: 3-1 (22-25, 25-17, 19-25, 16-25).

Nu is verliezen van de ploeg die in alle voorgaande wedstrijden pas 1 schamel puntje verspeelde geen schande. Zeker met de wetenschap dat in Amersfoort een stel verdomd getalenteerde jonge speelsters rondloopt. Zo was de pas 17-jarige Pip Kok een ware plaag voor Volley Tilburg. Maar ook een jonkie als Yfke Jelsma (16 jaar) bleek met haar lengte van 1.88 maar moeizaam af te stoppen. En dat gecombineerd met de ervaring van de ploeg uit de onlangs tot European City of the Year gekroonde stad, maakt Keistad een lastig te stoppen tegenstander.

In beide wedstrijden zat er meer in voor de Brabantsen. Beide keren werd de tweede set gewonnen. Donderdag had Tilburg in de 4e set tot 17-17 zicht op een tiebreak. Maar steeds wist de talentenploeg om die momenten een tandje bij te schakelen. Zaterdag leek Tilburg lang de eerste set te gaan winnen, maar ook toen hetzelfde verhaal.

Dat Volley Tilburg in beide wedstrijden een set wist te winnen en het in de andere sets Keistad minimaal flink lastig wist te maken, leverde de nodige complimenten op. Volley Tilburg heeft na de stroeve competitiestart duidelijk de draai weer gevonden. Maar het wordt wel tijd om te gaan oogsten. Het team van coach Dennis Gelissen staat immers nog steeds laatste in de Topdivisie B. Onderin de ranglijst zijn de verschillen echter nog klein en is er nog niets verkeken.

Komende zaterdag is Armixtos te gast in Tilburg. De Amsterdammers klommen zaterdag van plek 11 naar de 6e plaats, door stadsgenoot US met 3-1 te verrassen.

gh @ VoV, verslag van PR Volley Tilburg Dames 1. Foto idem.