Volley Tilburg houdt zicht op top 5 na winst op Inter Rijswijk

VoV, 27-11-2023. 6:13 uur. Gisteren stond in T Kwadraat de wedstrijd Volley Tilburg heren 1 tegen Inter Rijswijk op het programma. De mannen van coach Ferry van Hal konden heren 1 de eerste twee sets goed volgen, maar uiteindelijk won Tilburg overtuigend set 3 en 4 (26-24, 24-26, 25-20 en 25-17). Heren 1 wipt met deze zege over Gemini Kangoeroes en staat nu zesde met 15 uit 9. Coach Vincent Henskens:

“Deze overwinning was een zege van het collectief. Bojan en ik hebben alle spelers gebruikt. Ik ben zeer te spreken over de ontwikkeling van libero Roel Mosselveld, die debuteert in de topdivisie en gisteren een puike wedstrijd speelde. Net als Luuk Koolen, die als mid zowel aanvallend als blokkerend frequent scoorde en onze rots in de branding Joeri Polman. Die ramde zowat iedere pipe binnen en scoorde op buiten vooral met slimme tipballen.

Ik hoop dat we dit niveau de komende wedstrijden vast kunnen houden want dan blijven we zeker meedoen voor een plek bij de top 5. Maar komend weekend wordt er eerst gebekerd. Dan spelen we tegen Orion H2, de nummer 4 uit de Topdivisie A. Het zou mooi zijn als we een rondje verder komen in het bekertoernooi.“

De eerste set begonnen Vincent en Bojan Samardzic met Rogier Raemaekers (sv), Joeri en Gijs Moonen (pl), Luuk en Bas van Meurs (mid), Thijs Princen op de diagonaal en libero’s Roel Mosselveld (receptie) en Thomas Jansen (rally).

De eerste twee sets hielden beide teams elkaar voortdurend in evenwicht. Geen van beide teams wist meer dan drie punten voorsprong te nemen. Beide sets werden op 25-24 (set 1) en 24-25 (set2) beslist door fouten van de tegenpartij.

Set 3 werd begonnen met Niels van Son op de diagonaal, Tim van den Berg op mid voor Bas en Tom Chermin op pl voor Gijs. Heren 1 werd langzaam maar zeker de bovenliggende partij. Er werd een gaatje geslagen en dat werd niet meer uit handen gegeven. Ook set 4, met dezelfde basis gebeurde dat. Nu met 25-27 als eindstand.

Mooi is dat beide sets beslist werden door de dubbele wissel (Thijs voor Rogier en Mathieu Winters voor Niels. Thijs werd goed aangespeeld door Mathieu en scoorde twee keer het 25ste punt.

Zoals gezegd is het komende zaterdag ‘bekeren’ voor heren 1 (T Kwadraat, 18:30 uur). Daarna wordt de eerste competitiehelft afgesloten met een wedstrijd in en tegen Utrecht en een thuisduel tegen Gemini Kangoeroes. Drie pittige potjes maar ook een mooie uitdaging.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer. Foto: Niels valt aan, vlnr kijken Joeri, Tim, Luuk, Rogier en Tom toe