Conegliano (de Kruijf) nu alleen in bezit van wereldrecord.

VoV, 22-11-2021. 8:24 uur. Met de 74ste zege op rij heeft Conegliano nu het wereldrecord voor de meeste opeenvolgende zeges allen in bezit. Vorige week moesten ze dat nog delen met VakifBank, maar na de 3-0 zege op Trentino mogen ze zich alleen wereldrecordhouder noemen en zullen ze als zodanig in het Guiness Book of Records worden vermeld.

Voor meer dan 3.000 toeschouwers vestigden de Kruijf, Egonu en de andere sterren uit het team hun onwaarschijnlijke record. Na 12 december 2019 verloren ze niet meer. Trentino kreeg 13, 11 en 20 punten mee, de Kruijf speelde twee sets en scoorde 5 punten.

Novara won met 3-0 (23, 22, 18) van Roma, Nika Daalderop nam 7 punten voor haar rekening.  Britt Bongaerts leed met Perugia een 0-3 (21, 22, 22) nederlaag tegen Scandicci. Bongaerts scoorde 2 keer.

Chieri won met 3-2 van Cuneo. De 25-18 werd gevolgd door 14-25. De 25-22 door 23-25, waarna Chieri met de Belgische topschutter Kaja Grobelna (15 punten) met 15-11 de tiebreak pakte. Marrit Jasper scoorde 4 keer. Cuneo was aanvallend veel doeltreffender dan de thuisploeg (48 om 66) maar Chieri maakte die achterstand met 27 om 11 punten via serve en blok ongedaan.

Firenze met Yvon Beliën vijf sets in de basis (13 punten) won met 3-2 van Vallefoglia. Daarvoor moesten ze wel een 0-2 (15, 21) achterstand wegwerken, hetgeen met 26-24 in de vierde set op het nippertje lukte. De tiebreak was met 15-11 voor Firenze. Jolien Knollema speelde niet.

Bergamo verloor met 1-3 van Busto Arsizio. Daar was geen Nederlandse inbreng.

Conegliano is met 9-24 koploper in Italië, Novara is tweede met 8-20. Dan volgen Firenze (7de, 8-14), Cuneo (10de, 8-7) en Perugia (11de, 8-7)

Bij de mannen in Italië heeft Twan Wiltenburg zijn debuut in de Italiaanse serie A1 niet met een overwinning kunnen opfleuren. Hij verloor met Cisterna met 2-3 van Monza. Het was na 18-25, 25-23, 23-25 en 25-16 een spannend gevecht in de tiebreak, die met 14-16 eindigde. Wiltenburg had een invalbeurt in de tweede set en bleef daarna in de basis staan. Hij scoorde 4 keer, waarvan 3 keer blokkerend. Per saldo maakten 2 om 13 aces voornamelijk het verschil.

Hekkensluiter Ravenna van Niels Klapwijk verloor thuis met 0-3 (10, 20, 16) van Perugia met Thijs ter Horst na twee invalbeurten in de derde set in de basis. Beide Nederlanders scoorden 9 keer. Perugia is na zes wedstrijden nog ongeslagen

Nimir Abdel-Aziz won met Modena met 3-0 van Trentino. Na de 28-26 in de eerste set volgden 25-15 en 25-22. Abdel-Aziz scoorde 18 keer, twee meer dan zijn collega Ngapeth. Maarten van Garderen kreeg geen speeltijd.

Perugia is derde met 6-18, Modena zesde met 6-9, Cisterna negende met 6-7 en Ravenna laatste met 8-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Conegliano.