MVP-titel voor Annick Meijers van VfB Suhl.

VoV, 22-11-2021. 7:47 uur. Annick Meijers, die voor dit seizoen de overstap van Italië naar de Duitse Bundesliga maakte, werd afgelopen zaterdag in de wedstrijd van VfB Suhl tegen de Rote Raben uit Vilsbiburg tot MVP gekozen. Haar ploeg won met 3-1 en staat nu vijfde.

Na de 25-23 in de eerste en 25-16 in de tweede set konden de van kleur verschoten zwarte raven iets terugdoen (18-25), maar moesten in de vierde set opnieuw met 25-14 een diepe buiging maken. Annick Meijers scoorde 18 keer, haar Nederlandse collega Laura de Zwart maakte 8 punten. Met een totaal van 22 om 7 was Suhl serverend en blokkerend een maatje te groot.

MTV Stuttgart moest het tegen de Ladies in Black uit Aachen zonder de laatste weken goed op dreef zijnde Hester Jasper doen. Zij was in de training op donderdag geblesseerd geraakt en was niet inzetbaar. Stuttgart had het lastig, maar bleef ook in hun achtste duel op rij ongeslagen. Ze kwamen via 25-22 en 26-24 op 2-0 achterstand, maar konden de wedstrijd daarna in hun voordeel omdraaien. Met setwinsten van 13-25, 18-25 en 12-15. Juliët Lohuis scoorde 7 maal, Eline Timmerman 12 keer.

NawaRo Straubing van Anna Mebus en Puck Hoogers verloor thuis met 0-3 van VC Wiesbaden. Het was twee sets op het nippertje met 23-25 en 24-26. De 20-25 daarna was ruimer. Helaas ontbrak het matchreport, we kunnen u dus geen verder info van de Nederlandse speelsters geven.

Dresden vs. Erfurt eindigde in 3-1, hier was geen Nederlandse inbreng.

Stuttgart is koploper in de Bundesliga met 8-22, Potsdam (Sarah van Aalen) is tweede (7-17), Suhl vijfde (7-14), SC Schwerin (Indy Baijens, Femke Stoltenborg) zevende (6-9), USC Münster (Iris Scholten) achtste (7-9) en NawaRo Straubing elfde (7-3).

Bij de mannen won Lüneburg met 3-2 van Friedrichshafen. De 2-0 voor (30-28, 27-25) kon pas in de vijfde set met 15-10 in winst omgezet worden. Auke van der Kamp had twee invalbeurten en scoorde 1 keer. Opvallend de foutenlast in dit duel van 35 om 40 punten voor de tegenstander, waarvan 47 foutserves.

Stijn van Tilburg scoorde 11 keer voor Giesen in de met 1-3 verloren wedstrijd tegen BR Volleys. Na de 1-1 (21-25, 25-20) waren de gasten met 15-25 en 14-25  een maatje te groot. En Luuc van der Ent verloor met Herrsching met 0-3 (20, 19, 23) van Düren. Hij scoorde 6 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VfB Suhl.