Conegliano van de Kruijf onaantasbaar

VoV, 22-02-2021. 5:32 uur. Conegliano, de ploeg van oranje mid Robin de Kruijf, die overigens zaterdag niet in actie kwam, is in de Italiaanse Serie A voorlopig onaantastbaar. Met hun 23ste zege brachten ze hun totaal op 69 punten.

Ook Novara, de nummer twee van de ranglijst, onderging voor de tweede keer in dit seizoen hetzelfde lot als alle andere ploegen voor hen. Conegliano won met overmacht, Met de 25-19, 25-22 en 25-18 stonden er aan het eind maar liefst 22 punten verschil op het matchreport. Via 8 om 1 blokpunten en 41 om 32 aanvallende scores. Egonu scoorde 16 keer voor Conegliano, Nika Daalderop had bij Novara 2 invalbeurten voordat ze in de derde set in de basis begon. Ze scoorde 4 keer.

Monza van Floortje Meijners boekte uit bij Perugia van Nicole Koolhaas een 1-3 zege. Na de 1-1 stand (20-25 en 25-19) was de ontknoping in de finale van de derde set spannend (23-25), vervolgens maakte Monza in de vierde set snel met 13-25 een eind aan de wedstrijd. Meijners scoorde 7 keer, ze stond drie sets in de basis. In haar ploeg hadden Lise van Hecke (18 punten), Hanna Orthmann (12 punten) en Laura Heyrman (11 punten) een betere score. Koolhaas was 4 keer succesvol voor Perugia. Aan het net (48 om 69 aanvallende en blokkerende punten) maakte Monza het verschil.

Brescia met Marit Jasper verloor voor de achtste keer dit seizoen een vijfsetter. Deze keer ging Scandicci er in de tiebreak via 12-15 met de winst vandoor. De 2-1 voorsprong van Brescia ging via 21-25 verloren, waarna het ook in de vijfde set verkeerd afliep.

Marrit Jasper scoorde 17 keer, 16 van de 35 set – ups verzilverde ze. Haar ploeggenote Lea Cvetnic kwam tot 19 punten, maar had aanvallend wel 56 set ups nodig om 17 aanvallende punten te maken. Bij Scandicci maakten Magdalena Stysiak (18 punten) en Megan Courtney (15 punten) de meeste punten.

Chieri ’76 van Annick Meijers, die niet in actie kwam, won met 1-3 bij Bergamo. De 31-29 en 23-25 in de tweede en vierde set waren tot het eind spannend. De 18-25 en 20-25 in de andere twee sets niet. Firenze, zonder de geblesseerde Yvon Beliën won met 2-3 bij Trentino en Busto Arsizio won met 3-1 van Cuneo.

De stand in Italië is:

• Conegliano 23-69, Novara 23-55 en Monza 22-48
  • Scandicci 22-42, Chieri 22-42 en Busto Arsizio 22-39
  • Cuneo 23-23, Firenze 22-22, Trentino 20-21 Casalmaggiore 22-21, Bergamo 23-20.
  • Perugia 22-16 en Brescia 22-14.