Belgian Cup voor Roeselare van Ahyi en van Schie

VoV, 22-02-2021. 5:23 uur. De finale van de Belgische beker tussen Roeselare (Ahyi en van Schie) vs. Maaseik (Maan en Dronkers) stond na de heenwedstrijden in de halve finale al wel zo ongeveer vast, want beide teams kenden weinig problemen met hun tegenstanders Achel en Aalst.

De verschillen tussen Roeselare en zijn eeuwige rivaal Maaseik waren dit keer wel wat groter dan vooraf mocht worden verwacht. Het werd een 3-1 zege voor Roeselare via de setstanden 25-21, 25-23, 19-25 en 25-19. Roeselare had buiten de derde set steeds volledige controle over de wedstrijd. De ploeg kwam in de eerste, tweede en vierde set niet één keer op achterstand, mede door een enorme foutenlast bij Maaseik. Ze scoorden 41 (!) keer voor Roeselare, waaronder 25 keer via een foutserve.

Bij Roeselare droegen Michael Ahyi en Stijn van Schie via invalbeurten zonder gescoorde punten bij aan de ruime zege. In de eerste set waren bij de tweede technische time out de verschillen met 16-10 en 16-11 al ruim, via twee keer 21-19 werd de winst binnen gehaald. In de derde set kon Maaseik de rollen omdraaien en won na 9-16 en 15-21, waarna Roeselare in de vierde set alles duidelijk maakte en opnieuw afgetekend won.

“Het niveau van de wedstrijd kan snel vergeten worden maar wat altijd in de geschiedenisboeken zal blijven is dat Knack Volley terecht zijn veertiende beker binnenhaalde, de zesde opeenvolgende en hiermee alleen recordhouder in België is”. En daarmee was eigenlijk ook wel het belangrijkste van de finale verteld, aldus een commentaar van de kant van Roeselare.

Jelte Maan, die pas vanaf de derde set in de basis begon en daarvoor invalbeurten had: “De tegenstander was op alle fronten beter. Zij waren er klaar voor en wij begonnen niet agressief genoeg, met te weinig ballen, aan de match. Maar Roeselare is wel vaker beter dan wij in deze fase van het seizoen.”

Maan liet 15 punten noteren. Libero Just Dronkers had passend een drukke middag. Maar liefst 51 van de totaal 69 opslagen van Roeselare gingen naar hem, twee keer tastte hij mis.

Asterix Avo wint de beker bij de dames.

In de finale was Asterix Avo sterker dan VC Oudegem. Met een 3-0 winst verzilverden zij het finaleticket en mochten zij de beker mee naar huis nemen. Na een moeilijke start werd de eerste set met 25-27 gewonnen.  Vanaf de tweede set liet Asterix  Oudegem niet meer in hun spel komen en werden de volgende sets gewonnen met 12-25 en 20-25. In de clubgeschiedenis was dit de zestiende keer dat de Beker van België door Asterix gewonnen werd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Roeselare.