Poolse Beker voor Indy Baijens en Chemik Police.

VoV, 22-02-2021. 5:18 uur. Na zaterdag in de halve finale met 3-0 te hebben afgerekend met LKS Lodz (van Britt Bongaerts) stond Indy Baijens zondag met Chemik Police tegenover weer een team uit Lodz. Budowlani was in de halve finale te sterk geweest voor Radom had zich daarmee ook geplaatst.

In de openingsset sloeg Chemik Police het eerste gaatje van 11-10 naar 15-11, een verschil dat ze bij 19-16 via de side out konden vasthouden. Echter ging het op die stand passend en aanvallend mis en kon Budowlani met een serie de stand naar 19-22 tillen. De Police kwam via een score van Indy Baijens op 22-24, het werd ook nog  23-24, voordat de ploeg uit Lodz de set besliste.

In de tweede set werd een achterstand van 14-10, waarin twee scores van Baijens, door Lodz ongedaan gemaakt (15-16) waarop het tot in-de-twintig gelijk opging. Dit keer kon Chemik Police op 21-20 het gaatje slaan en won met 25-21.

Chemik Police pakte in de derde set vlot een 8-4 voorsprong, die bij 10-10 alweer van de borden was. De 11-13 achter draaiden ze om naar 17-13 voor, waarna ze de koers op setwinst stevig vasthielden. Via 21-17 werd het 25-18.

De vierde set werd met dezelfde score gewonnen. Tot 7-6 mocht Lodz illusies over een vijfde set hebben, vervolgens sloeg Chemik Police zich via o.a. punten van Indy Baijens op 10-6 en 11-7 naar 15-8 en 20-12. Met opnieuw 25-18 was de bekerwinst binnen.

Totaal scoorde Baijens 10 keer. Bij haar ploeg werd Jovana Brakocevic met 18 punten topscorer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Tauron Liga.