Conegliano via 0-3 zege op 2-2 in wedstrijden.

VoV, 14-05-2023. 6:45 uur. In Italië ging Vero Volley Milano na de uit gewonnen doordeweekse derde wedstrijd in de ‘best of 5’ serie met 2-1 aan de leiding, zij konden de titel thuis tegen Conegliano pakken. Opnieuw stonden de internationals uit vele landen tegenover elkaar voor een volleybalstrijd om de hoogste Italiaanse prijs. De prijs waar het hele seizoen voor gestreden was. Kon Conegliano de serie in leven houden of zou die ten einde gaan?

Vero Volley Milano kon in deze vierde wedstrijd het thuisvoordeel met 4.000 toeschouwers op de tribunes niet verzilveren en leed een gevoelige 0-3 nederlaag voor de volle Arena di Monza. Alleen in de eerste set was het een wedstrijd, daarna domineerden de bezoekers, die hun diagonaal Isabelle Haak tot MVP van de wedstrijd gekozen zagen worden. Aanstaande maandag vanaf 20:45 uur wordt er voor de vijfde en beslissende partij aangefloten, met thuisvoordeel voor Conegliano.

De eerste set begon met fouten over en weer, vervolgens scoorden Isabelle Haak en Myriam Sylla hun eerste punten en na de 4-3 tussenstand beleef de strijd tot aan 9-9 gelijk opgaan. De foutserve van Milano en de aanvallende fout van Sylla gaven Conegliano twee punten voordeel, toen dat er drie waren ging Milano de time out in. Bij 14-13, na een score van Jordan Thompson, en 15-14, een omloopbal van Jovana Stevanovic, hadden ze het voordeel weer even aan hun kant,

Conegliano liep uit naar 15-18, moest bij 18-19 de time out in, en zag op 21-21 de thuisploeg naast zich op het scorebord staan. Robin de Kruijf kwam er op 23-23 in, ze scoorde setpoint voor 23-24, Jordan Larson kon de stand gelijktrekken, maar daarna was het laatste woord aan Kelsey Robinson en Isabelle Haak. Zij maakten de set met 24-26 uit.

Raphaela Folie zette de thuisploeg in de tweede set op een 9-7 voorsprong, nadat de scores daarvoor de teams in evenwicht hielden. Conegliano maakte in de fase daarna van een 10-8 achterstand via o.a. Katryn Plummer een 10-13 voorsprong. Bij Vero Volley Milano werd diagonaal Jordan Thompson vervangen door Magdalena Stysiak, en zij liet zich meteen gelden met de punten tot 12-13

Bij 13-15 verving de Kruijf Lubian, vervolgens was Haak niet af te stoppen en hamerde de punten voor de 13-17 tussenstand erin. Time out Milano. De pauze bracht geen verandering, Stysiak was scorend op dreef, maar slaagde er in haar eentje niet in om het verschil wezenlijk terug te brengen. Bij 16-21 begonnen de big points, Katryn Plummer en Magdalena Stysiak namen de punten tot 19-24 voor hun rekening, Myriam Sylla en Isabelle Haak maakten er 20-25 van.

De gasten pakten in de derde set meteen een 1-4 en 2-6 voorsprong, die marge had Milano via Stysiak en Stevanovic bij 9-10 en 10-11 tot één puntje teruggebracht. Met rake klappen van Haak en blokpunten van Sarah Fahr herstelde Conegliano het verschil (10-14) en bouwde het na de time out op die stand uit naar zes punten (10-16). Die marge stond er bij 14-20 nog. Conegliano speelde een gewonnen wedstrijd, Milano kon niet meer terugkomen en verloor via 14-18 en 15-23 met 17-25. Na deze 0-3 is de stand 2-2 en zal morgen de beslissing in Conegliano vallen.

Isabelle Haak werd met 23 punten de topscorer, bij Milano maakte Magdalena de meeste punten. Totaal 12.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Filippo Rubin/ LVF.