Conegliano via 2-3 naast Monza in PO-finale

VoV, 04-05-2022. 3:45 uur. Na de spannende en verrassende eerste wedstrijd in de play-offs bij de dames in Italië, Monza won met 2-3 bij Conegliano, stond gisteravond de return in Monza op het programma. Voor een uitverkocht huis.  Conegliano van Robin de Kruijf stond voor de lastige taak om de 1-0 achterstand in de uitwedstrijd voor pakweg 4.100 toeschouwers ongedaan te maken.

Dat dit zou lukken leek na twee sets heel ver weg. Monza nam namelijk via twee keer 25-23 een 2-0 voorsprong. In de eerste set ging het tot 23-23 gelijk op, daarna maakte Monza de beslissende punten. In de tweede set kwam Monza van een 19-22 achterstand terug naar 23-22 en pakte na 23-23 opnieuw de twee belangrijkste punten van de set.

Vanaf de derde set kantelde de wedstrijd, waarin Egonu, Plummer en Sylla de belangrijkste hoofdrolspeelsters voor Conegliano waren. In set drie nam Conegliano na 9-9 een 9-13 voorsprong en bouwde dat na 11-15 uit naar 11-19. Met als eindstand 16-25.

In set vier werd een gaatje na 12-13 geslagen, naar 12-16, maar dat verschil had Monza bij 19-19 weer van de borden. Op de serie van 20-21 naar 20-25 kon geen antwoord meer gegeven worden. In de tiebreak werd met 4-8 van speelhelft gewisseld, Conegliano hield het verschil van vier punten vast (6-10, 8-12, 10-14) en won tenslotte met 10-15.

Paola Egonu werd de MVP van de wedstrijd, ze scoorde 29 keer. Lise van Hecke liet er 18 voor Monza noteren. Robin de Kruijf scoorde 11 keer.