Vizier op volleybal

 

Contract Laura de Zwart bij Dresden ontbonden

VoV, 30-06-2020. 12:01 uur. SC Dresden maakte via haar website bekend dat het contact met midspeelster Laura de Zwart, dat eigenlijk tot 2021 liep, met wederzijdse instemming is ontbonden. Zij zal dus volgend seizoen niet meer voor SC Dresden uitkomen, zij heeft in VfB Suhl Lotte Thüringen een nieuwe club gevonden. Daar wordt ze herenigd met Dagmar Boom, beide dames hebben bij Eurosped Vroomshoop een gemeenschappelijk verleden.

Trainer/ coach Waibl van Dresden kijkt met positieve gevoelens terug op de samenwerking met Laura. “Zij heeft veel talent en zal ongetwijfeld haar weg in het professionele volleybal vinden. We hebben met veel plezier samengewerkt. Het contract werd voortijdig beëindigd omdat Dresden volgend seizoen een uiterst sterk bezette mid positie heeft met Camilla Weitzel, Monique Strubbe en Madeleine Gates, waardoor Laura niet de speelminuten zal maken die ze eigenlijk zal moeten maken. Daarom is voor haar een transfer de juiste stap.”

Laura: “Ik denk bij Suhl meer speeltijd te krijgen en dat is voor mijn verdere ontwikkeling als volleybalster erg belangrijk. En ik ben van mening dat deze nieuwe uitdaging mij zal helpen om mijn persoonlijke targets te realiseren”. Ze sluit af met een dankwoord aan alle bij Dresden betrokken dames/heren en uiteraard bedankt ze ook de fans, die haar in het afgelopen seizoen gesteund hebben.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto SC Dresden.