Vizier op volleybal

 

Start Eredivisie Beach op 01-07 bij zonsopkomst

VoV, 29-06-2020. 16:25 uur. Vanaf 1 juli mag er in Nederland weer in competitieverband gesport worden voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie. Die kans grijpen de Nevobo en Sportworx, de organisator van de DELA Eredivisie Beachvolleybal, met beide handen aan. Bij zonsopkomst, woensdag exact om 05.24 uur, klinkt het eerste fluitsignaal voor het DELA Eredivisie openingstoernooi in Zaandam.

De DELA Eredivisie Beachvolleybal trekt normaal gesproken van mei t/m augustus door heel Nederland, met als sluitstuk het DELA NK Beachvolleybal in Scheveningen. Vanwege de coronacrisis kon er tot 1 juli geen toernooi gespeeld worden. Nu afgelopen week bekend werd gemaakt dat er vanaf 1 juli weer in competitieverband gesport mag worden, kan de Eredivisie onder voorwaarden weer worden opgestart.

A.s. woensdagochtend om 05.24 uur starten 12 mannenteams en 12 vrouwenteams aan het toernooi in Zaandam op de velden van Beachvolleybalvereniging Silicium.

Sterk deelnemersveld: Aan het vrouwentoernooi nemen veel teams van Beachvolleybal Team Nederland deel, waaronder de olympiërs Sanne Keizer en Madelein Meppelink. Opvallend is ook de deelname van vier internationals uit het Nederlands indoorteam, zij kregen wildcards. Nika Daalderop/ Anne Buijs en de zussen Marrit en Hester Jasper zullen de eer van de volleybaldames in Zaandam verdedigen.

Bij de heren zijn de ervaren Tom van Steenis/ Sven Vismans en Dirk Boehlé/ Stijn van Tilburg de hoogst geklasseerde teams. De top mannenteams van BTN nemen niet deel, zij zijn momenteel op trainingsstage.

Het toernooi wordt gespeeld bij Beachvolleybalvereniging Silicium, Poelenburg 472, 1504 NW Zaandam. De warming-up begint omstreeks 05.00 uur ’s ochtends. Graag tot ziens in Zaandam!

gh @ VoV, bron Sportworx en Nevobo. Foto FIVB.