Corona devalueert returns CL-vierkampen (m)

VoV, 10-02-2021. 5:08 uur. Gisteren was het de beurt aan de mannen in de Champions League, voor hun return – wedstrijden in de vierkampen. Acht duels konden er per dag gespeeld worden, maar vijf gaan er door, waardoor kwalificatie voor de volgende ronde, de kwart finale, voor een aantal ploegen al na één dag een feit is.

In poule A is de situatie al duidelijk, daar zit het toernooi er al op. Kedzierzyn Kozle staat op 6 gewonnen wedstrijden en 17 punten, Skra Belchatow heeft er 4 gewonnen en 13 punten.

Poule B: Hier werd de vierkamp een driekamp, vanwege het ontbreken van Arkas Izmir. Bij Civitanova vs. Tours had de Franse ploeg de beste start, zij wonnen de eerste set met 22-25, om daarna drie keer te verliezen. Met 25-20, 25-21 en 25-15. Met 15 punten uit 5 wedstrijden en nog één duel te gaan zijn zij zeker van de achtste finale. Of als poulewinnaar of als een van de drie beste nummers twee.

Voor vandaag staat de clash tussen Perugia (Thijs ter Horst) en Civitanova op het programma. Perugia heeft 9 punten uit vier wedstrijden.

Pool C: Ook in deze poule werd er maar één wedstrijd afgewerkt. BR Volleys uit Berlijn won met 0-3 van Ljubljana. Met de setstanden 19-25, 20-25 en 13-25 waren de Duitsers in een uur en tien minuten een maatje te groot.

Jastrzebski Wegiel trok zich terug, waardoor gastheer Zenit Kazan een vrije avond had en een 3-0 zege bijgeschreven kreeg.  Kazan en BR Volleys hebben beide 12 punten, Kazan heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Voor vandaag staat Kazan vs. BR Volleys op het programma.

Pool D: Modena was tegen Kemerovo de betere ploeg en won met 22-25, 15-25 en 21-25, waarmee ze de ongeslagen koploper in de poule bleven. Knack Roeselare wist de eerste set tegen Warszawa met 25-20 te winnen, daar trokken ze drie sets aan het kortste eind met 19-25, 20-25 en 18-25.

Michel Ahyi stond in de vierde set in de basis, daarvoor had hij en teamgenoot Stijn van Schie invalbeurten gehad. Ahyi scoorde 7 keer, van Schie kwam voor de serve in het veld en scoorde niet.

Modena staat op 11 punten, Warszawa op 9. Kemerovo en Roeselare hebben met 3 punten geen kans meer op de kwartfinale.

Poule E: In deze poule schakelde corona gastheer Friedrichshafen op de dag voor begin van het toernooi uit. Zes positieve test in de selectie en staf maakten spelen tegen Novosibirsk, Karlovarsko en Trentino onmogelijk. De ploeg moest in quarantaine. “Ons volleybalhart is gebroken” verwoordde Friedrichshafen de stemming nadat de beslissing om niet te spelen was gevallen. Daardoor werd aan Karlovarsko, de ploeg van Wessel Keemink, voor hun duel met de Duitsers een 3-0 zege toegekend.

In de andere wedstrijd in deze poule speelden Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy met Trentino tegen Novosibirsk. De Italiaanse ploeg was oppermachtig en won met 3-0. Via 25-19, 25-20 en 25-15. Bij alle meetpunten (na 8, 16 en 21 punten) stond Trentino op voorsprong. Een uur en een kwartier hadden ze nodig om de winst bij te schrijven. Trentino staat op 14 punten en heeft het ticket voor de volgende ronde met nog één duel te gaan al in de pocket.

Abdel-Aziz behaalde een 70% score in de aanval, totaal maakte hij 17 punten en werd tot MVP gekozen. Kooy kwam tot 9 treffers. Vandaag speelt Karlovarsko tegen Trentino.

Het overzicht per poule voor wat betreft de nummers één en twee met vermelding gespeelde en gewonnen wedstrijden en behaalde punten. De poulewinnaars en de beste drie nummers twee gaan door.

• A: Kedzierzyn Kozle 6-6-17, Belchatow 6-4-13
  • B: Civitanova 5-5-15, Perugia 4-3-9
  • C: Kazan 4-4-12, BR Volleys 5-4-12
  • D: Modena 4-4-11, Warszawa 4-3-9
  • E: Trentino 5-5-14, Novosibirsk 5-2-7

We informeren u over het verder verloop.